Přesně po roce vyvrcholí spolupráce organizace Bezobalu a Přístavu 18600 otevřením prvního ZeroWaste Pointu, tedy veřejného prostoru, který je ve svém provozu udržitelný a předchází vzniku odpadu. V úterý 30. června v 19 hodin bude slavnostně odhalen interaktivní info point, který umožní návštěvníkům poznávat, jak se v prostoru i mimo něj chovat udržitelněji.

V průběhu ročního projektu se Karlínský přístav skutečně proměňuje k lepšímu a to, jak jeho pozitivní změnu mohou podporovat návštěvníci, se lidé v úterý dozvědí zábavnou a hravou formou.

Možná uslyšíte šustění sta tisíců kelímků, které díky proměně přístavu v ZeroWaste Point v loňském roce nevznikly.

Příběhem o tom, jak se zdejší prostředí v průběhu uplynulého roku měnilo, provede diváky a posluchače posledního června od 18 hodin divadelní uskupení Spielraum Kollektiv. Od tvůrců ze Spielraum se můžeme dočkat čehokoliv. Zapojí vás do tématu, ale i do hry, kterou promění v realitu. Přenesou vás do dob, kdy se na místě přístavu nacházel brownfield, k jehož odklizení bylo potřeba 20 kontejnerů. Možná uslyšíte šustění sta tisíců kelímků, které díky proměně přístavu v ZeroWaste Point v loňském roce nevznikly.

Doma i v officu

Díky rozhovorům a přednáškám o ZeroWaste doma i v officu vědí desítky návštěvníků a zaměstnanců okolních firem, jak předcházet vzniku odpadu. A kdo to neví, může si o ZeroWaste doma i v officu bezobalový kvíz nebo workshop napsat přímo do Bezobalu. Tato nabídka je totiž trvalou součástí práce neziskové organizace Bezobalu spolu s osvětou ve školách, na veřejnosti i v online prostoru.

Projekt První pražský ZeroWaste Point Přístavu 18600 a Bezobalu se uskutečnil pod záštitou hlavního města Prahy. Více informací o ocenění ZeroWaste Pointu se dozvíte ve facebookové události.

Související…

Pět jarních tipů na Zero Waste domácnost: Jak nevytvářet odpad
Hana Doležalová, Ekodomov

foto: Přístav 18600, zdroj: ZeroWaste Point, pozvánka na Facebooku