Hledáte dokonalý studijní obor po střední škole? Nebo se poohlížíte po změně kariéry a hledáte něco úplně nového a neotřelého? Zkuste bakalářské studium oboru Bezpečnostní studia.

Co vás Bezpečnostní studia naučí?

Obor Bezpečnostní studia je skvělý pro lidi, kteří chtějí získat přehled v oblasti vnitřní bezpečnosti státu. Tento studijní program se zabývá vším, co k bezpečnosti patří – od práva a zajištění vnitřní bezpečnosti až po penologii a kriminologii. Seznámíte se s veškerými společensko-vědními disciplínami, bez kterých se v praxi v bezpečnostních oborech neobejdete.

Co všechno vás při studiu čeká a proč Bezpečnostní studia studovat zrovna na VŠPP?

Bezpečnostní studia na VŠPP

Bezpečnostní studia jsou unikátním a zcela novým studijním programem, který staví především na praktických zkušenostech a znalostech pedagogů. Studenti během studia získají naprosto jedinečné znalosti základů veřejného práva (s důrazem na trestní právo), stejně jako práva správního a ústavního. To absolventy připraví na efektivní vykonávání činnosti v profesích zajišťujících bezpečnost ČR.

Při studiu se klade důraz také na odborné znalosti kriminologie, penologie a sociální prevence. Studium se soustředí na oblast kriminalistiky a kriminologie v rozsahu, který nemá v ČR obdobu. K tomu přispívá i skvělý pedagogický sbor. Další výhodou studia na VŠPP je možnost studia v zahraničí prostřednictvím Erasmu +.

Studijní program a uplatnění absolventů

Co všechno vás při studiu čeká a jakým předmětům se nevyhnete?

  • Kriminologie
  • Vnitřní pořádek a bezpečnost
  • Pořádková činnost policie
  • Sociopatologie
  • Trestní právo
  • Penologie
  • Kybernetická kriminalita
  • Bezpečnost EU

Absolventi po ukončení studia nacházejí kromě bezpečnostních sborů uplatnění například na pozicích odborných konzultantů v oblasti bezpečnosti a krizového managementu, řídících pracovníků humanitárních organizací zaměřených na oblast bezpečnosti, ale také ve vládních i nevládních mezinárodních organizacích např. na pozicích analytiků či bezpečnostních ředitelů.

Kombinované studium vám umožní studovat při zaměstnání

VŠPP nabízí studium tohoto programu jak prezenční formou, tak i formou kombinovanou, studovat tak můžete pohodlně i během zaměstnání či mateřské dovolené.

Studium probíhá v šesti semestrech (po dobu tří let) v Praze i v Ostravě.

Související…

Zažít školu a otevřít příležitosti lokální a globální ekonomiky
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: VŠPP