Možná to také znáte. Po střední škole jste místo na VŠ nastoupili do zaměstnání s tím, že k dalšímu studiu nastoupíte další rok. Jenže místo roku jich uteklo deset, nebo dokonce ještě víc a vám se teď možná zdá, že je na návrat do školních lavic trochu pozdě. Opak je však pravdou.  Studium vysoké školy je ve vyšším věku nejen možné, ale dokonce má i několik výhod.

Studium MBA je ideální pro rozvoj kariéry pro zaměstnance na manažerských pozicích, ale také jako navazující studium bakalářského či magisterského vzdělání.

Vysoká škola může být ve vyšším věku snadnější. Starší studenti totiž přesně vědí, co chtějí, a za svým cílem tvrdě jdou. Menší časové možnosti si vynahrazují odhodláním i přímou vidinou kariérního růstu. Jedním z nejoblíbenějších studijních směrů (nejen) pro starší studenty je studium MBA (Master of Business Administration).

MBA – studium pro rozvoj podnikatelských dovedností

Studium MBA je ideální pro rozvoj kariéry pro zaměstnance na manažerských pozicích, ale také jako navazující studium bakalářského či magisterského vzdělání. MBA je neakademický profesní titul, který rozšiřuje a doplňuje vysokoškolské studium a je ideálním směrem vzdělání pro každého, kdo se chce prosadit v manažerské pozici.

Při studiu MBA získáte všechny znalosti, bez kterých se jako manažer ani podnikatel neobejdete. Proniknete do hlubin marketingu a finančního řízení, stejně jako informačních technologií. Naučíte se projektovému řízení i strategický management. Díky studiu MBA nebudete muset podstupovat cestu pokus-omyl, která už stála peníze i čas spoustu podnikatelů i manažerů před vámi.

Studijní moduly MBA vzdělání:

  • Marketing
  • Finanční řízení
  • Manažerské ICT
  • Leadership a manažerské dovednosti
  • Projektové řízení
  • Strategický management
  • Řízení středních a malých podniků
  • Právní minimum pro podnikatele.

Studium MBA vás tak skutečně provede všemi znalostmi, které budete potřebovat při vedení vlastního podniku.

Související…

Ženy v odvětví technologií: Vzdělání pomáhá nastartovat už i OSN
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Profesnívzdělávání.cz