Hra, kterou uvádí společnost Mindok na český trh, vás zavádí do doby, kdy povrchová doprava ve městě není dostatečná, tramvaje nemají místo a létající automobily jsou stále v nedohlednu. Řešení? Podkopat celé město, vytvořit podzemní dopravní síť a nechat tam jezdit soupravy metra.

Hráči mají za úkol vybudovat čtyři linky metra, zelenou, modrou, fialovou a růžovou, spojující různé čtvrti Londýna. Každý hráč ovládá svou mapu Londýna na papíře a v každém kole se otočí karta se symbolem, který hráči spojí s výchozí stanicí své barvy. Zde začíná jejich architektonická vize, kdy provádějí přímé úsečky, vytvářejí trasy a snaží se co nejlépe propojit londýnské čtvrti a turistické atrakce.

Variabilita a rychlé tempo hry

Hra je dynamická a napínavá, zároveň všechny tahy probíhají současně, což udržuje tempo a zajímavost partie. Otočení páté růžové karty ukončuje kolo, přičemž hráči získávají body za své propojené trasy, návštěvy čtvrtí a turistických atrakcí. Konec kola je vždy nečekaný, což přidává do hry nádech strategické nejistoty.

Unikátním prvkem jsou pastelky, které každý hráč používá k zakreslování tras. I když jsou listy hráčů identické, každý kreslí v každém kole něco odlišného, což přináší zajímavý prvek variability. Příští stanice Londýn není pouze zábavnou deskovou hrou, ale také nabízí možnost rozšíření o moduly, které přidávají nové prvky a komplexnost. Karty společných úkolů či speciální schopnosti pastelek obohacují hratelnost a strategické možnosti.

Zdroj: Mindok.cz


Tato hra není jen skvělým rodinným zážitkem, ale také ideálním společníkem pro cestování. S jednoduchými pravidly, rychlým tempem a minimálními požadavky na prostor se stává oblíbenou volbou pro hraní na cestách. Příští stanice Londýn přináší nejen radost, ale i napětí, čímž se stává výjimečným přírůstkem do světa deskových her. Jestliže jste fanoušky deskových her, neměla by chybět ve vaší sbírce, a to jak pro svou jednoduchost, tak pro rychlost, hloubku a zábavu, kterou přináší.

Doporučená cena je 499 Kč.

Související…

Hrajeme si se slovy: Která deskovka vám nejlépe procvičí češtinu?
Klára Kutilová

foto: Mindok.cz, zdroj: Mindok.cz