Proč se rozhodnout pro paletový vozík? Patří totiž mezi základní vybavení manipulační techniky, neboť ve skladě a provozních halách usnadňuje ruční přepravu nákladu. Paletový vozík je vybaven zdvihem, jenž umožňuje zvedání či spouštění převáženého materiálu. Obsluha vozíku je velmi jednoduchá, a to pomocí oje a na ní umístěné ovládací páčky.

Seznamte se s jednotlivými druhy

Tzv. paleťák si vybíráme dle druhu činnosti a nákladu, který budeme jeho prostřednictvím přepravovat. Můžeme ho pořídit jak v základní verzi, tak se specifickými vlastnostmi. Existují vozíky s velmi krátkou nebo naopak nadměrně dlouhou vidlicí, dále úzké, široké, s nízkým profilem, pro převoz kruhového nákladu, s rychlým zdvihem, elektrickým pojezdem atd. Samostatnou kapitolou jsou vzv neboli vysokozdvižné vozíky, které dokáží zvednout náklad až do výšky 5 m.

Jak ušetřit?

Nákup nového paletového vozíku rozhodně není levnou záležitostí, proto byste měli pečlivě zvážit, zda se vám tato investice vyplatí. Alternativou jsou použité vozíky, jež jsou doporučovány do provozů s omezeným rozpočtem. V jejich prospěch hovoří velmi přijatelná cena, za níž paleťák ještě dobře poslouží. Potřebujete-li paletový vozík jen na pár dnů či měsíců, je pro vás ideální variantou pronájem vozíku. Stačí si na webových stránkách provozovatele vybrat z nabídky paleťák nebo vzv, jenž bude vašim potřebám nejvíce vyhovovat, a po zadání délky pronájmu a místa užívání se obratem dozvíte, na kolik vás pronájem vyjde.

Související…

V období Smrti buďte štědří a proměňte své myšlenky, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Still, zdroj: Still