Běhání zvyšuje tělesnou kondici, zlepšuje funkčnost krevního oběhu a předchází kardiovaskulárním onemocněním. Dává nám nepopsatelný pocit svobody i pozitivní přísun energie. Pojďte otestovat svoji formu a zúčastněte se jarního závodu, který startuje již dnes!

S heslem “All runners are beautiful” otevírá v sobotu 1. 4. 2017 Sportisimo půlmaraton devatenáctý ročník největšího běžeckého závodu v České republice. Na trase dlouhé 21,0975 km potkáte 11 500 sportovních nadšenců. Od naprostých nováčků přes Keňany a Etiopany, kteří mají běh v krvi, až po zlatého olympijského medailistu Romana Šebrleho

Na startovní čáře

Buďte připraveni v 10:00 na náměstí Jana Palacha u Rudolfina a čekejte na startovní výstřel, který vypustí všechny účastníky do ulic. Slavnostního zahájení se ujme primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová. Pak už si jen s každým nádechem a výdechem můžete vychutnávat atmosféru jarní Prahy. Ovšem ne moc dlouho. Na celý závod je určen časový limit tři hodiny. 

Co jste možná nevěděli...

Sportisimo 1/2 Maraton Praha je oceněný zlatou známkou Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF). Nejvyšší ocenění silničních závodů mají všechny závody RunCzech běžecké ligy a Česká republika je tak na světové špičce, co se organizování silničních závodů týče.

Takovou událost si Flowee samozřejmě nemůže nechat ujít, a proto patří mezi partnery celé akce. Pozávodní párty si můžete přijít užít na Výstaviště Holešovice, kde se bude promítat záznam závodu. Ale ti z vás, kteří se nechtějí obout do běžeckých bot a zanechat na trati obtisky i vlastních podrážek, mohou sledovat od 9:50 hod. přímý přenos na ČT sport. 

foto: Shutterstock a RunCzech, zdroj: www.runczech.com