Když odcházejí velikáni, zanechá to vždy v našich duších velký stín. Minulou středu zemřela žena s pohnutým osudem, která dokázala změnit k lepšímu nejen svůj život, ale pomohla ukázat tu správnou cestu zpět ke světlu i milionům dalších. Louise Hay, budete nám chybět. 

Tato spisovatelka, inspirativní osobnost a motivační koučka, zemřela ve středu 30. srpna ve věku krásných 90 let. I když opustila tento svět poklidně a ve spánku, její život vždy nebyl ani zdaleka tak pokojný a harmonický, ba naopak.

Jako fénix z popela  

Už jako malou ji zneužíval její nevlastní otec a musela čelit i znásilnění od svého souseda, a to v pěti letech. V 16 letech odešla ze střední školy, a protože byla těhotná, byla nucena dát své novorozeně k adopci. Poté se přestěhovala do New Yorku, kde se začala věnovat modelingu, a potkala zde také svého budoucího manžela, se kterým strávila celých 14 let. Bylo to asi v době rozvodu, kdy se začal rozvíjet její pozitivní obraz a sebevědomý systém víry v sebe samu. 

Ovšem to netušila, že má přijít další rána osudu. V sedmdesátých letech jí byla diagnostikována rakovina děložního čípku a lékaři jí dávali jen pár měsíců života. Ona však začala bojovat a proti doporučení všech doktorů se rozhodla pro sebeléčbu. Světe div se, její pozitivní přístup afirmací, vizualizací a psychoterapie a diet zabral a Louise se do půl roku zbavila nádoru nadobro. Napsala světový bestseller Miluj svůj život, kterého se po světě prodalo více než 50 milionů kopií, a započala tak miliardové impérium v čele s jejím nakladatelstvím Hay House.

Jako vzpomínku na tuto dámu s velkým D jsme pro vás v galerii připravily pár jejích nejinspirativnějších myšlenek. 

zdroj: Louise Hay