Jak moje žena Šárka Reinbergrová přispěla ke zkrášlení okolí našeho domu? A jak to můžete udělat taky? Vy teda okolo toho svého :)

Mám velkou radost, jak všude kolem sebe vidím, že lidi se začínají více a více zajímat o zdravou stravu, cvičení, ekologii, svobodu v práci, (ne)výchovu a pomoc ostatním. Podle mě je to znak rostoucího vědomí. 

Jedním z příkladů je i iniciativa www.uklidmecesko.cz, kde je možné nejen vyzvat své okolí ke společnému úklidu, ale také nahlásit černou skládku pomocí mapové mobilní aplikace. Loni se například zapojilo 86 000 lidí a uklidilo se 1 634 tun odpadu. Zajímavý je i guerilla gardening. O tomto zahradničení na hranici zákona si můžete počíst zde.

Moji ženu zaujala akce Ukliďme Česko, a proto se letos zapojila tak, že vyhlásila v našem domě 8. dubna úklid okolí a pozvala ostatní. Stáhla připravený vizuál na webu, doplnila čas a instrukce a vyvěsila ho na nástěnce. Pytel, rukavice a děti s sebou. Vizte leták v příloze. Chystáme se akci zmínit i na shromáždění SVJ.

Doufáme, že úklidem nejen zkrášlíme okolí, ale taky poznáme lépe svoje sousedy a taky, že se seznámí naše děti a začne tak vznikat dětská smečka domu a okolí.

Těším se a jsem zvědav na výsledek.

Co vy? Zkusíte taky něco? Sdílejte prosím a zkrášlujte nebo se podívejte na facebookovou stránku, kde najdete i videa. 

 

foto: Shutterstock, archiv