O alternativní medicínu se zajímala už během svého studia na lékařské fakultě. Metody homeopatie a akupunktury používala Barbara Miller úspěšně i v chirurgii. Dnes vede přednášky po celém světě, publikuje texty v odborných časopisech, připravuje svou první knihu, ale zaměstnává ji především vlastní ordinace v Berlíně. Rodilá Pražačka nám v exkluzivním rozhovoru prozradila, že odhalit chorobu včas nemusí být k velkému překvapení nás všech hlavní prioritou běžné nemocnice. 

„Lékaři často nemají čas vysvětlit svým pacientům, co přesně znamenají hodnoty jejich krevních rozborů, a raději je pošlou domů s tím, že je vše v pořádku. Standardní hodnoty mohou mít z hlediska alternativní medicíny ale i lidé, kteří nejsou stoprocentně zdraví, a je u nich dokonce jisté, že v dohledné době onemocní. Klasická medicína používá tyto hodnoty k tomu, aby vyfiltrovala pacienty, u nichž nemoc už propukla, a musí dostat buď lék na recept, nebo doporučení do nemocnice. S těmi, kteří mají teprve na krajíčku, se nic neděje. Bylo by to prostě finančně náročné,“ vysvětluje Barbara Miller. 

Barbara Miller s moderátorem Flowee Václavem Machem

Ke svým pacientům přistupuje Barbara celostním způsobem. Zajímá ji jejich minulost, kompletní anamnéza, jídelníček i to, jaké vitamíny, léky či doplňky stravy berou. Teprve poté může začít s léčením, které je velice individuální, dle potřeb i symptomů jednotlivce. Každého ale naučí, jaké testy si v nemocnicích vyžádat, které rozbory jsou důležité a do kterých se vyplatí investovat peníze (nebývají hrazené pojišťovnou). A znáte nějakou lepší investici než do svého zdraví? 

Chcete se o Barbaře Miller dozvědět víc? Pusťte si naše video s celým rozhovorem. 

foto: Alex Tran