Audioteka Klub je v Česku první streamovací platforma s audio obsahem. Členové si v ní mohou za měsíční předplatné 199 korun dle libosti pouštět kterákoliv z děl dostupných v klubovém katalogu. V současnosti jich je přibližně tisícovka a nabídka se stále rozrůstá.

Jedinečné audio efekty

Tituly Audioteky vynikají provedením. Nejenže jim propůjčují hlasy hvězdní interpreti jako Petra Špalková, Martin Myšička, Jiří Lábus, David Prachař nebo Martin Stránský. Řadě z nich se dostává tzv. superprodukčního zpracování, které je kromě špičkových hereckých výkonů založeno na precizním zvukovém plánu. Posluchači si tak děj příběhu vychutnají na pozadí originálních audio efektů a mnohdy i autentické hudby, podobně jako je tomu u filmů. To vše dodává audioknihám jedinečnou atmosféru a zajistí intenzivní zážitek. I tyto skvosty samozřejmě najdete v Audioteka Klubu. Jejich poslech si užijete s pomocí mobilní aplikace Audioteka pro Android nebo iOS – jak v online, tak offline režimu.

Členství lze na 14 dní zdarma vyzkoušet, a tak se o jeho přednostech můžete sami přesvědčit. Třeba při poslechu našich tipů.

Členství v Klubu přináší i další výhody. Patří k nim exkluzivní obsah a předpremiérový přístup k vybraným novinkám. K tomu ještě získáte zvýhodněnou cenu na další tituly z kompletní nabídky Audioteky, která zahrnuje téměř sedm tisíc audioknih. Členství lze na 14 dní zdarma vyzkoušet, a tak se o jeho přednostech můžete sami přesvědčit. Třeba při poslechu našich tipů.

Jiří Havelka: Agent

Netradiční dokumentární audioseriál tvoří třiadvacet dílů, z nichž každý odpovídá jednomu z posledních dní Alexandra Litviněnka. Příběh mapuje dění od momentu, kdy bývalý ruský agent a nekompromisní kritik Putina vstoupil do lobby hotelu Millenium, po okamžik, kdy podlehl otravě radioaktivním poloniem.


V precizně vystavěném scénáři se prolíná rekonstrukce událostí, jak je zažil sám Litviněnko a jeho blízcí, i jak jsou zaznamenány ve výpovědích svědků a v soudních záznamech. V hlavních rolích excelují Jaroslav Plesl, Klára Melíšková, Ivan Trojan a Martin Myšička.

Dita Fuchsová: Rodiče, neblbněte!

Užitečné rady i cenné osobní zkušenosti s rodičovstvím a výchovou přináší seriál Rodiče, neblbněte!. Co jeden z deseti dílů, to přední česká herečka nebo herec v životní roli rodiče. Aňa Geislerová, Klára Pollertová-Trojanová, Jiří Dvořák, Matouš Ruml a další se o své zážitky podělí v diskuzi s autorkou scénáře a zároveň moderátorkou Ditou Fuchsovou.


Ke slovu se dostane také poradenský psycholog Jan Svoboda, který povídání prokládá odbornými vstupy a postřehy. Příjemná a svižná audioshow nabízí nejen odpočinek a zábavu, ale také praktické tipy pro výchovu.

Hans Ch. Andersen: Sněhová královna

Příběh o síle přátelství a kouzlu lásky není třeba představovat. Zajímavé však je, že Audioteka při jeho zpracování vychází z nekrácené verze, která u nás v dobách socialismu neměla své místo. Sněhová královna je audioknižní premiérou Ivy Janžurové, která se zhostila role vypravěčky.


Ústřední postavy promlouvají hlasy Jana Ciny (Kay), Anny Fialové (Gerda) a Kateřiny Winterové (Sněhová královna). Dokonalý zvuk a efekty vás rychle vtáhnou do děje. Získá si vás i ústřední píseň Tichý hlas závějí, jejíž text napsala písničkářka Radůza.

Lutz Hübner: Úča musí pryč

Osobitá komedie rozehrává příběh pěti rodičů, kteří mají společného nepřítele – učitelku svých dětí z 5. B. Z pohledu rodičů je to právě ona, kdo může za zhoršující se prospěch žáků i houstnoucí atmosféru ve třídě. Jak ale ukazují vtipné a často nesmlouvavé dialogy mezi rodiči a učitelkou i domnělými spojenci navzájem, pravda bude někde jinde.


Třaskavé situace, překvapivé zvraty a skvostné herecké výkony dělají z této hořkosladké komedie momentálně posluchačsky nejúspěšnější audioknihu tuzemské superprodukce. V hlavních rolích se můžete těšit na Lindu Rybovou, Davida Prachaře, Kristýnu Frejovou, Janu Janěkovou mladší a Igora Chmelu coby rodiče a na Petru Špalkovou, která se představí jako učitelka.

Další informace a pestrý výběr audioknih najdete na www.audioteka.cz.

Související…

Audioknihy, které stojí za poslech. Vybírejte v rámci narozenin Audioteky
Komerční článek

foto: Audioteka, zdroj: Audioteka