Maroko má vše, na co si vzpomenete. Navíc je tato exotická země bohatá na kulturu a přírodní krásy doslova za humny. Na rozdíl od jiných destinací můžete nasávat místní atmosféru už za tři a půl hodiny. Co na dovolené v této africké zemi nesmíte minout?

Okuste tradiční život

Marrákeš je typickým původním marockým městem, kde na vás na každém rohu dýchne jedinečná atmosféra. V historickém centru nechybí tradiční trhy plné místních výrobků, produktů a skvělého jídla. Po setmění můžete nejen na náměstí potkat zaklínače hadů a mnohé další pouliční umělce.

Návštěva Sahary by rozhodně neměla chybět ve vašem seznamu.

Chcete-li se podívat pod pokličku tradičního života v Maroku, pak si Marrákeš nesmíte nechat ujít. Město bylo založeno roku 1062 a později se stalo významnou křižovatkou pro kupce a obchodníky z okolí. I přes svou bohatou historii ale ve městě nechybí ani moderní stavby.

Nekonečný svět pouště

Rozloha africké pouště Sahara činí přes devět milionů kilometrů čtverečních, není divu, že zasahuje i do Maroka. Návštěva Sahary by rozhodně neměla chybět ve vašem seznamu. Zpříjemnit si ji můžete jízdou na velbloudovi, díky čemuž si alespoň na malou chvilku vyzkoušíte, jaké to bylo v dávných dobách putovat obchodně několik měsíců přes celou poušť.

Každý průvodce pro Maroko vám navíc doporučí na poušti strávit také noc, turisté přespávají obvykle ve stanech postavených z koberců uprostřed písečných dun. Večer si pochutnáte na dobrém jídle s místními berbery, poslechnete tradiční písně a ráno zažijete nezapomenutelný východ slunce.

Navštivte evropskou Casablancu

Casablanca je bílou perlou Maroka. Město je pravým opakem Marrákeše, nepyšní se bohatou historií nebo honosnými paláci, jedná se naopak o moderní marocké město, které láká na maurský styl, krásné pláže, skvělé nákupní možnosti a zábavu. Ten, kdo je nočním živlem a miluje kulturu, se zde zaručeně nudit nebude.

Značná část místních obyvatel je původem z Evropy, a tak má přístavní město evropský nádech.

O tom, že Casablanca není typické marocké město, svědčí i fakt, že nynější název vznikl pošpanělštěním původního Casa Branca, navíc značná část místních obyvatel je původem z Evropy, a tak má přístavní město evropský nádech.

K vodopádům Uzúd

Jedinečnou podívanou nabízejí vodopády Uzúd, které jsou třístupňové a vysoké 110 metrů. Nachází se na velmi klidném a odlehlém místě, které ještě ani zdaleka není poznamenáno davy turistů. V okolí tak můžete spatřit divoká zvířata a především téměř nedotčenou přírodu, zelená údolí, sady, jeskyně a soutěsky řek El Abid.

Uzúd v překladu znamená mlít nebo drtit, nedivte se tak velkému množství mlýnů a lisoven oleje v blízkosti vodopádů. Pokud se na toto místo vydáte, pak výlet zakončete v berberské vesničce Tanaghmelt, kde opět nasajete tradiční marockou atmosféru a kde můžete zakoupit suvenýry od místních obyvatel.

Související…

Vydejte se za teplem do Asie. Co nejkrásnějšího vás čeká na dovolené v Thajsku?
Komerční článek

foto: Profimedia, zdroj: cKlub