Pokud se připravujete na parné léto tím, že opravujete stínící techniku, měli byste spíše zapřemýšlet nad pořízením klimatizace. V okamžiku, kdy rtuť teploměru atakuje hranici 30 °C, zapínají lidé klimatizaci, která je schopna vykouzlit v místnostech příjemnou teplotu. Přestaňte se koupat ve vlastním potu a investujte do klimatizace i vy. Přináší s sebou totiž spoustu benefitů, nejen to, že vám ochladí prostředí.

Zatímco během parného léta klimatizace chladí, v zimě naopak dokáže vytápět. Přesně takové klimatizace jsou vyžadovány hlavně v kancelářských prostorech, kde není k dispozici klasické topení.

Proč ji pořídit do bytu?

Přestože v minulosti byly klimatizace odsuzovány, v dnešní době jsou naopak vychvalovány, neboť kromě chlazení vzduchu slouží k odvlhčování a ventilaci prostoru. Jelikož zařízení disponuje integrovanými filtry, dokáže vyčistit vzduch v místnosti a zbavit ho tak bakterií, prachu a dalších drobných nečistot. Ocení to především alergici.

Jaké klimatizace existují?

Sortiment je vskutku široký. Sehnat můžete klimatizace do bytu v několika provedeních. Je libo nástěnnou, kazetovou, kanálovou nebo podstropní? Ještě se klimatizace rozdělují na mobilní a splitové. Jak už samotný název napovídá, mobilní verze můžete přesouvat z místnosti do místnosti, ale počítejte u nich s vysokou hlučností. Splitová klimatizace, která se skládá z vnitřní a vnější části, je upevněna na jedno místo. Hlučnost je mnohem nižší, mnohdy ani v noci neslyšíte, že je klimatizace v provozu.

Hluk z klimatizace neuslyšíte. Motory běží venku a vy uvnitř máte klid a dýchatelno


Při výběru klimatizační jednotky dbejte na její výkon. Důležité je spočítat si, jak velký prostor má přístroj vychladit. Příliš slabý model by neměl žádný účinek a vzduch v místnosti by se nestíhal ochlazovat.

Související…

Vedra prozatím skončila, ale budou se vracet. Zřejmě už nenávratně
Ivan Verner

Jestliže si nevíte rady s výběrem konkrétního řešení, oslovte profesionální firmu, která vám poradí. Sáhnete tak po klimatizaci, která naplní vaše očekávání.

foto: Shutterstock a archiv M-klima, zdroj: M-klima