Francie hodlá v následujících letech posílit hospodářskou spolupráci a přivítat v zemi více čínských investic. Informace přineslo zpravodajství Reuters.

Podle Le Marieho by se spolupráce měla týkat především tří oblastí, které Francii v současné době nejvíce pálí. Těmi jsou přechod k ekologičtějším řešením, reorganizace hodnotových řetězců a technologická revoluce. „Je nezbytné přemýšlet o rozšíření a prohloubení hospodářské a finanční spolupráce mezi Francií a Čínou,“ prohlásil La Maire. „Rádi bychom na francouzském území přivítali nové významné investice z Číny.“

Spolupráce by se měla týkat především tří oblastí, které Francii v současné době nejvíce pálí. Těmi jsou přechod k ekologičtějším řešením, reorganizace hodnotových řetězců a technologická revoluce.

Čína je po Evropské unii a Spojených státech třetím největším obchodním partnerem Francie. A ačkoliv jsou evropské země pod stále větším tlakem, co se týče vztahů s čínskou velmocí, Le Marie představil návrh posílení francouzsko-čínských hospodářských a finančních operací do konce roku 2024.

Na tiskové konferenci po závěru setkání obou státníků Le Maire uvedl, že v rámci spolupráce Číny a Francie již bylo dosaženo významných úspěchů například v odvětví kosmetiky, letectví, finančnictví a potravinářského průmyslu. Che naopak ocenil rozhodnutí Francie prodloužit společnosti Huawei 5G licence v řadě lokalit. Podle něj je setkání pozitivním signálem, že Francie a Čína budou společně čelit výzvám a opět vnášet stabilitu do současné situace, která je protkaná největší nejistotou za posledních 100 let.

Související…

Světové prvenství Francie: Rekord v přenosové rychlosti dat věští slibnou budoucnost pro uživatele i celou zemi
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Reuters