Děti, které se aktivně věnují sportu, mají v budoucím životě větší šanci na úspěch. Právě díky tréninkům se totiž naučí mentální odolnosti, vytrvalosti i disciplíně. A přesně tyto vlastnosti mohou následně uplatnit téměř v jakékoliv kariéře. Proč tomu tak je, vám vysvětlí globální stratég a kouč Jan Mühlfeit spolu s lektorkou Kateřinou Novotnou v novém díle našeho pořadu.

Pozitivní návyky ze sportu mohou děti využít i v reálném životě. "Mentální odolnost znamená to, že jste schopni podávat dobré výsledky i tehdy, když se vám zrovna nedaří. Zároveň je potřeba vést děti k vytrvalosti. Pamatujte, že vyhrávají jen ti, kteří nepřijmou "ne" jako finální odpověď," říká Jan Mühlfeit.

"Už jen to, že mají vaše ratolesti pravidelný rytmus a musí docházet na tréninky, přestože se jim kolikrát nechce, jim dává základ pro budoucí život. Uvědomí si, jak je nutné na sobě pracovat," dodává Kateřina Novotná. 

Kniha Jana Mühlfeita a Kateřiny Novotné "Odemykání dětského potenciálu - Rodič jako pozitivní kouč" by měla být na trhu v průběhu jara 2018.

O tématech, která se probírají na kurzech Odemykání dětského potenciálu, připravují Jan s Kateřinou i stejnojmennou knihu s podtitulem "Rodič jako pozitivní kouč". Bude rozdělena do čtyř základních kapitol: sebepoznání, budování sebedůvěry, sebeuznání a sebevyjádření. "Naším cílem je, aby po přečtení knihy rodiče umožnili žít svým dětem autentický život a aby mohly děti využít talenty, se kterými se narodily," vysvětluje Jan Mühlfeit. 

Více o knize, sportu i o tom, jak pomoci svým dětem dostat se do flow, se dozvíte v našem videu. A pokud vás napadá otázka, která v pořadu ještě nezazněla, neváhejte svůj dotaz odeslat na redakce@flowee.cz.