Jen stěží byste uvěřili, že spoluzakladatelka Akademie léčivé výživy Hana Vysloužilová měla odmala problémy s váhou. Vyzkoušela snad všechny možné diety, které fungovaly jen krátkodobě. Její přístup k jídlu se změnil až teprve po absolvování semináře o dietetice a kurzu makrobiotiky. Zjistila, že „dobrý benzín“ pro její tělo zkrátka nekoupí v obchoďáku. Nyní společně s Janou Kriváňovou pomáhá lidem najít cestu k vhodnému stravování.

Reportérka Flowee Jana Hemelíková vyzpovídala Hanku v exkluzivním rozhovoru, ve kterém připomíná, jak je nutné přemýšlet o potravinách, jež konzumujeme, o jejich původu i vlivu na naše zdraví. Zdůrazňuje také fakt, že strava je otázkou priorit a my sami bychom měli převzít zodpovědnost za svůj život. 

Podle Hanky je pro všechny důležitá prevence: „Ke změnám se často uchýlíme až tehdy, když je něco špatně, a málokdo si uvědomuje, že si velkou část svých neduhů způsobil sám tím, jak jedl. Všichni bychom měli dbát na kvalitu potravin a naučit se zase vařit ze základních surovin. A také respekt a úcta k tomu, co nás živí, je zásadní.“

Ve videu se dále dozvíte více informací o Akademii léčivé výživy, jejímž hlavním účelem je pomáhat lidem na cestě k nalezení vhodného způsobu stravování. Hana vám také prozradí své vlastní zkušenosti se zdravým životním stylem a svěří se, v čem vidí nejvyšší smysl své práce.

Čtěte také: 

Neutrácejte za prášky, kupte si obyčejnou kedlubnu

Špenát jezte často, pozor ale na jeho velké porce

Čtyři způsoby jak přelstít vaše tělo, aby začalo hubnout 

 

foto: Akademie léčivé výživy