Jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru vhodné kuchyně je cena. Každý by měl zvážit, kolik může a chce do kuchyně investovat prostředků, a podle toho pak dále vybírat. Podstatné jsou samozřejmě i rozměry. Člověk by měl brát zřetel také na design a styl.

Podstatný vliv na fungování kuchyní má rovněž materiál. Je dobré zde zvážit nejen životnost jednotlivých druhů surovin, ale také jednoduchost či naopak složitost jejich údržby. Kuchyňská linka se často špiní a nikdo nechce trávit jejím čištěním více času, než je bezpodmínečně nutné.

Posledním kritériem, které je nutné vzít do úvahy, je délka záruční lhůty. U méně kvalitních kuchyní je záruka obvykle poměrně krátká, což nevěstí nic dobrého.

Vhodný typ kuchyně

Ideálním řešením je koupě kuchyně na míru. Ty však bývají nejdražší. Cena a délka výroby jsou v podstatě jejich jedinými slabinami. Naštěstí existuje i plnohodnotná alternativa, a sice sektorové kuchyně.

Skládají se z několika samostatných modulů, které lze dle potřeby přidávat nebo odebírat. Každý si tak může složit svou vlastní originální linku v jednotném designu, a přitom neutratit majlant. Tyto kuchyně jsou navíc takřka okamžitě k dispozici. Zákazník nemusí na jejich výrobu čekat týdny, možná i měsíce. Sektorovou kuchyni je možné mít nainstalovanou ve stejný týden, kdy proběhl nákup.

Každý zájemce má poměrně široký výběr. Sektorové kuchyně jsou totiž z výše zmíněných důvodů velmi populární, a tudíž se produkují ve velkém množství a v mnoha designových i barevných variantách.

Související…

Platí vám málo? Naučte se, jak si u zaměstnavatele vyjednat vyšší mzdu
Michal Švehla

foto: Natali, zdroj: Natali