Svatý Martin sice na bílém koni nepřijel, ale v neděli dorazil aspoň sníh. V sobotu jsme si mohli dát tak akorát svatomartinské víno, pivo a husu. Celý týden se na Nově řešilo, že husy nejsou k dostání. Kdo nesehnal husu, dal si tedy kachnu. Bylo to úplně jedno, hlavně, že byla svatomartinská. Příští rok už bude možná svatomartinský i rum, kuře, nebo ovečka. Český marketing je totiž hrozně vynalézavý, a to nejen ten svatomartinský.

Vynalézavý je i marketing v medicíně. I proto si Jan Hnízdil připadal v nemocnici jako "v práškovacím letadle,", jak nám prozradil v pondělním rozhovoru. Kdo snědl tu husu (půlku, nebo celou kachnu), jistě ocení nový seriál Můj (k)Rok, v němž vás lékařka a koučka Alica Anna Szabó provází svou psychickou a fyzickou proměnou, která pomáhá (nejen) ženám po čtyřicítce.

Nezávisle na této fyzické a psychické proměně se objevila zaručená zpráva, že má prezident Miloš Zeman rakovinu. Jiří Ovčáček si prezidenta prohlédl a zprávu popřel. Objevila se zpráva, že Eliška Kaplicky a taky Fuchsová má být ministryní kultury. Andrej Babiš si prohlédl Elišku a zprávu popřel. Objevilo se také hodně zpráv, že by se v neexistující vládě měly udělat nějaké změny.

Panely v polích i na zádech

V úterý vás hodně zajímal článek o solárních panelech, zda jsou tedy energetickou budoucností, nebo osudovým omylem. V článku o listopadových zvycích našich předků jsme se dověděli i něco o svatém Martinovi a huse. Citujme: "Martinské hody jsou spíše projevem vnitřního vědění o potřebě dobře se vyživit a zabezpečit na zimu, k čemuž je vhodné například právě maso a dostatek tuku." Takže tučná husa je zcela v pořádku, a to i z dovozu z Maďarska.

Solární panely se přesunují z řepkových polí do batohů.

Uznáváme, že středa byla trochu katastrofická. Zaujal vás vulkán u Yellowstonu, který zničí USA a ochladí Zemi, ale bavil vás i kratičký rozhovor s Majou Kohek, která tvrdí, že se bojíme drog hlavně proto, že o nich málo víme. Inu, studujme chemii. Samozřejmě jsme se celý týden drželi ve střehu, aby nám neunikla žádná důležitá zpráva. Proto víme, že se zástupci šumavského a bavorského parku shodli, že zlepší ochranu tetřeva.

Chemikálie, ale i dětská práce, a to v souvislosti s oblečením, vás bavily i ve čtvrtek. A zajímaly vás i ekologické vychytávky, jako je třeba síťovka nebo batoh se solárním panelem (takže panely mají budoucnost), který dobíjí mobil. Nebojte, není to standardní velikost, kterou známe z pole. ČSSD v Praze 5 rozhodla, že se Jiří Paroubek do strany zatím nevrátí. Jeho mozek jim na Smíchově přijde asi málo sexy.

Super pecka a prezidentská moudra

V pátek vás bavil článek o tom, jak se neumíme rozhodnout, jak váháme a jak se vymlouváme. Někteří z vás, kteří četli o bzučení a záření mobilů, se poté nemohli rozhodnout, jestli mají telefon zahodit. Někdy stačí ho dát jen dál od hlavy.

Prezident Zeman řekl, že předčasné volby nebudou, dokud bude prezidentem, a že chce za svojí rakovinu pět milionů. Možná tedy ty předčasné volby budou. Andrej Babiš si zase postěžoval, že ostatní parlamentní strany pořád něco chtěj.

S uprchlíky to nevyšlo, protože se žádní nenašli. Prezident si tedy položil romskou otázku.

V sobotu měl přijet ten Martin, který nakonec přijel s Benediktem až v neděli, takže vás víc zajímala pecka z avokáda, která se stala superpotravinou. Někteří z nás museli i zapátrat v koši a nesplést se. Průvodce vědomým životem Deva Presence tvrdí, že bychom měli mít orgasmus i v srdci. Pozor, i tady se můžeme plést. Nejčastěji s infarktem. Piráti přišli na to, kolik hnutí ANO získalo procent ve volbách, a rozhodli se, že by ANO ve vládě nemělo být tak dominantní. To jsme stále u té vlády, která neexistuje. Romští aktivisté vyzvali, aby lidé nevolili Miloše Zemana. Teď je tedy otázka, koho jiného mají lidé volit.

V neděli vás (kromě Floweeku) nejvíc bavil rozhovor s herečkou Janou Krausovou. Ta si prý k tvrdému alkoholu maximálně přičichne. Jak to má Jana Krausová s husou na svatého Martina, jsme se bohužel nedověděli. Andrej Babiš, který se asi díval na Otázky Václava Moravce s ministrem obrany Martinem Stropnickým (ano, taky ANO), se musel ohradit vůči některým nepřesnostem. Prohlásil, že zahraniční politiku hnutí ANO dělá pouze on, tedy jako Babiš. Poté začalo sněžit i v nižších polohách.

Pokud vás listopadové počasí rmoutí, máte depresi a jste přejedení husou, zkuste se podívat na náš kalendář. Třeba vás něco z depresí dostane. A když ne, udělejte si radost a kupte si něco na našem e-shopu. Ovšem husy už došly. 

foto: Shutterstock