Možná je to tím, že se blíží volby. Těžko říct. Každopádně vás v uplynulém týdnu asi nejvíc bavil článek Věry Kudynové nazvaný Proč se vyplatí vyhýbat se zaprcatělým mužům a pomluvám. Manuál na šťastný život ovšem nabídla i koučka Veronika Vinterová a na šťastný sex zase sexkoučka Gaia. Vlastně to byl takový dost poučný týden. I pro taxikáře, kteří se dověděli, kde je pražský magistrát, a v pondělí před ním během protestní jízdy troubili. Andrej Babiš zároveň omylem zahlásil ústup a Tomio Okamura nástup.

V úterý mnohé z nás překvapil fakt, že stačí jíst 15 mandlí denně, abychom předešli závažným onemocněním. Předseda Pirátů  Ivan Bartoš na to konto  oznámil, že marihuanu je potřeba zlegalizovat a zdanit. Mandle taky.

Na slovo zdanění, nebo marihuana (přesně nevíme) zareagoval Andrej Babiš a prohlásil, že do vlády s Okamurou a komunisty nechce. Miloš Zeman zase na marihuanu, nebo na mandle reagoval tím, že omezil pití, tedy chvilku to tak vypadalo. Možná i proto v úterý čtenáře z Hradu zajímal článek nazvaný Kde je hranice mezi „jdu na jedno“ a alkoholismem?.

V uplynulém týdnu jsme hodně radili. Třeba jak přežít srážku s blbcem nebo jak se vyhnout psychopatům. Ne vždy se zadaří.

Energie nejen z vodních elektráren

Poučný týden pokračoval středou. Tentokrát jsme nabídli manuál Jak přežít srážku s blbcem. Ve středu se rovněž ukázalo, že firma Liglass, která se zabývá bižuterií a chtěla stavět vodní elektrárny v Kyrgyzstánu, darovala Straně práv občanů, která už se nejmenuje Zemanovci, 200 tisíc korun. Prezident řekl, že o tom nic neví, ale že bude najust pít kořalku dál. Hradní kancléř Vratislav Mynář, který za Liglass v Kyrgyzstánu lobboval, potvrdil, že nemá nic společného ani s Liglassem ani s SPO, natož s Kyrgyzstánem. 

Pokud někomu po čtení předvolebních zpráv dochází energie, je zde od nás zase čtvrteční rada, jak se zbavit svého energetického upíra. Podobně inspirativní byl i článek o 90leté Češce, která si dodává energii tím, že po domech čmárá podivné graffiti. Údajně to má od nájemníků dovolené. Studentské volby vyhráli po oznámení o legální marihuaně Piráti. Andrej Babiš má zase po oznámení, že nejde s Okamurou a s komunisty do vlády podle průzkumu nejnižší důvěru od svého nástupu do vlády.

Psychopatie v kostce a kdo bude premiérem

V pátek jsme vás chtěli připravit na víkendový oběd u příbuzných, proto jsme se otázali, jestli existuje jedno jídlo, které by se dalo jíst navždy. Vypadá to, že ne, protože v bramborách je málo masa a bez másla, které pořád nezlevnilo, špatně lezou do krku. Můžeme se ale i inspirovat moudrostí našich předků a dát si kratší půst, než se do brambor zase pustíme. V Krkonoších napadl první sníh a policisté v Plzni chtěli zastřelit řidiče, který na ně zablikal.

Nejen pro tyto policisty jsme na sobotu přichystali článek, podle něhož je pravidelný sex lepší než lékař. Dobře jsme zamýšleli i nedělní materiál, v němž psychiatr Radkin Honzák radí, jak se pozná psychopat a jak před ním utéct. To ovšem nebohý řidič z Plzně zvládnout nemohl. Nakonec na plzeňský incident zareagoval i ministr vnitra Milan Chovanec, který konstatoval, že by se celá věc měla prošetřit.

A ještě poslední zprávy z toho našeho domova. Andrej Babiš oznámil, že pokud bude premiérem, tak po čtyřech letech s politikou skončí. Tak kdo by ho volil, že jo. A Tomio Okamura? Ten už nechce být v opozici. Co na to Milan Chovanec, nevíme. Prošetřuje. Mimochodem, pokud byste se chtěli vyhnout předvolebnímu šílenství, které vystřídá to vánoční, tak program na další dny najdete ZDE.

foto: Shutterstock