Hostem letošní Mezinárodní transpersonální konference byl i Raoul Goldberg. Zabývá se takzvanou integrativní medicínou, která má za cíl zbavit tělo nemocí nejen prostřednictvím konvenční léčby, ale psychoterapie. Pro Flowee se rozpovídal o tom, jak tato medicína funguje.

Goldberg praktikoval od 70. let ve Švýcarsku, v Německu a většinu své kariéry ve své vlasti, v Jižní Africe. V Kapském městě řídí Syringa Integrative Health Center a neustále také pracuje jako klinický lékař psychoterapeut, vědec a poradce. Je autorem knih o integrativní medicíně Probuzení zdraví dětí či Boj o svobodu

Vyvinul unikátní metodu integrativní medicíny, která kombinuje klasickou medicínu, homeopatii, funkční medicínu, nutriční medicínu a psychofonické poradenství, kde je pacient nebo klient aktivním partnerem v diagnostickém a terapeutickém programu. „Jde o léčení s aktivní spoluúčastí pacientů a o pomoc při nacházení jejich vnitřní síly,“ říká Goldberg.  

Centrum, které lékař vede, pomáhá také pacientům s rakovinou. „Používáme také velmi specifickou léčbu, kterou nazývám ‚léčbou do jádra‘. Léčba vede ke zničení rakovinotvorných buněk a posílení imunitních buněk. Občas využíváme i chirurgická opatření, občas dokonce léčba obsahuje i prvky konvenční léčby rakoviny, ale rozhoduje se o tom na individuálním základě. Vytváříme tak individuální léčebné programy pro všechny,“ konstatuje Goldberg.

Podle Goldberga je metoda unikátní také v tom, že se pomocí duše a mysli daného pacienta uzdravuje jeho tělo. „Měníme kvalitu života, a to i u lidí nemocných rakovinou. Prodlužujeme jejich životy o mnoho let, i když mají třeba vyhlídku jen na šest měsíců. Někdy u nás lidi nalézají pozitivní změny, někdy dokonce i úplný lék,“ dodává lékař.

foto: ITC Prague, zdroj: ITC Prague