Když se vzduchem rozezní opojné akordy středomořské byliny, jako by vám spadl kámen ze srdce. Léčivé a antistresové účinky levandule znali již staří Římané, kteří si modro-fialové květy pravidelně přidávali do horké lázně. Výtažek z této rostlinky patří i dnes mezi hlavní ingredience přírodní kosmetiky. Provoňte svůj domov podmanivými tóny a přeneste se do krajů jihovýchodní Francie. 

V dnešní uspěchané době si jen málokdy dopřejeme chvilku na rozmazlování sebe sama. I díky tomu se nedokážeme uvolnit a zbavit se nežádoucího napětí nastřádaného během pracovního týdne. Harmonii mezi tělem a duší nám pomůže nastolit omamné uklidňující aroma levandule. Její kouzelná moc umí zatočit s nepříjemnou vyrážkou, zahojí sluncem podrážděnou pokožku, vyčaruje mladistvější vzhled a poradí si i se špatnou náladou. 

Extra výživné mýdlo od značky Plantes et Parfums de Provence dodá vaší pokožce pořádnou dávku hydratace. K sehnání na www.demdaco.cz za 75 Kč.

Strážci šatníku 

Jakkoliv atraktivní je levandule pro naše čichové buňky, existuje přece jen někdo, kdo ji nemůže vystát. Mol šatní. Pytlíčky se sušenými květy a fialová mýdla jsou tedy povinnou výbavou v boji proti nevítaným škůdcům. Rozvěste je ve skříních na ramínka i do polic a chraňte své módní poklady před zničující invazí.

Dřevěný kolíček může sloužit i jako nosič levandulové vůně, který vám zpříjemní den, ať už budete kdekoliv. Za sadu kramlíků dáte 99 Kč a olejíček vás vyjde na 149 Kč. Obojí na www.levandulova.cz

Slunce, vítr a levandule

Tajemství voňavých kolíčků na prádlo spočívá v esenciálním oleji. Jakmile se kapka vpije do dřevěného kramlíku, rozprostře se všude kolem vás konejšivý klid a pohodová atmosféra. Provoní oblečení a s ním i celý šatník. 

Nezapomeňte se podívat do naší galerie na dalších 20 levandulových produktů.

foto: Autor a archiv firem