Jóga na Rabu

Připravte se na utajenou krásu Rabu a jeho poloostrova Lopar… Čekají vás bělostné písčité pláže, dechberoucí kras, Mladenova jeskyně či kouzelné leknínové jezírko.

zdroj: radynacestu.cz


 

Energie zdejší přírody vás doslova pohltí. A jak po krátkém výšlapu na vyhlídky ostrova vyplnit volné odpoledne? Vyzkoušejte přímo na některé z pláží jógu se zkušenou instruktorkou nebo thajskou masáž pro dva.

Turistika na Madeiře

Nedávejte si malé cíle! Východ slunce na Pico Arieiro (1 818 metrů) a přechod na nejvyšší horu ostrova Madeira Pico Ruivo (1 862 metrů) se zdá jako dobrý nápad.


 

Téměř tříhodinový přechod hřebenovky je nejlepší cestou k poznání sebe sama a chutná espetada (maso připravované na jehle) k večeři a kapka ponča (ovocná šťáva s rumem) v baru zase způsob, jak se seznámit s místními obyvateli i ostrovem.

Surfování v Portugalsku

Peniche si své jméno Capital das Ondas neboli „Hlavní město vln“ zasloužilo. Právě tady je totiž možné chytat vlny všech velikostí celoročně.

zdroj: radynacestu.cz


 

Surfařský ráj Portugalska se navrch může pochlubit pevností Fortaleza, která sloužila jako vězení, nebo úchvatnými kostely. Jako přístav ale nabídne i tradiční gastronomické zážitky – caldeiradu (směs ryb s bramborami) nebo arroz de marisco (mořské plody s rýží).

Související…

Psychoterapeut: Cestování je ideální pro ty, co se začali v životě točit v kruhu
Milada Kadeřábková

foto: radynacestu.cz, Shutterstock, zdroj: Radynacestu.cz