Iva Pernesová
Články autora:
12. 5. 2017
Gourmet
Jak se jedlo v 19. století? Za biopotraviny si nemuseli připlácet a zelenina byla součástí každého jídla
Jak moc se lišilo složení jídelníčků našich pra pra předků od těch našich? A co jejich stravovací návyky? Jedli zdravěji než my, nebo jsme na tom...
3. 5. 2017
Zdravá strava
Topinambury vám pomohou přežít i zhubnout. Zařaďte je do svého jídelníčku
V posledních letech se obliba topinamburu hlíznatého stále více šíří mezi lidmi, kteří se zajímají o zdravou stravu. Stejně tak, jako se samotná...
3. 5. 2017
Design
Červená vám zvýší sebevědomí. A víte, co dokážou ostatní barvy?
Barvy působí na lidskou psychiku více, než bychom si mysleli, o tom není pochyb. Ale věděli jste, že si jejich pomocí můžete doma vytvořit tak...
2. 5. 2017
Gourmet
Zavařování v květnu – divoký ocet a bezový sirup
V květnu, jak už napovídá název tohoto jarního měsíce, je příroda plná rozmanitých barev a vůní. Všechno kolem kvete a je plné života. Některé druhy...
24. 4. 2017
Zdravá strava
Zavařování v dubnu – sedmikráskový sirup i kopřivové pesto
Jarní sezóna není bohatá na ovoce či zeleninu vhodné k zavařování, ale oproti tomu bylinek najdete všude plno. A mít doma v zásobě několik...
8. 4. 2017
Gourmet
Zavařujte bez chemie, jde to celý rok
Nakládat, zavařovat, zkvašovat či jinak konzervovat všelijaké potraviny lze v každém ročním období. Navíc bez chemie. Chcete se to naučit?
22. 3. 2017
Gourmet
5 dobrých důvodů, proč si péci vlastní chléb
Chléb patří do našeho jídelníčku téměř neodmyslitelně. Vlastní voňavý bochník si můžete uhníst rukama a upéci v troubě pro občasné zpestření...
21. 3. 2017
Wellness a relax
Osobitý kámen není jen talisman. Připravíte s ním i oživenou vodu!
Černý odrazí stinné stránky, zelený podpoří vaše zdraví a růžový do vašeho života vnese harmonii. Poznejte kameny trochu jinak než jako talismany,...
20. 3. 2017
Gourmet
10 plevelů, které nejdřív ochutnejte, než je vyhodíte
Byliny, které většina z vás zná jako léčivky nebo plevel a rostou všude kolem, mají velké uplatnění i v kuchyni. Byla by škoda nevyužít jejich...
Načíst další články