Devítinásobný mistr České republiky v badmintonu si ve svých čtyřiadvaceti letech prošel těžkou životní zkouškou. Prodělal rakovinu varlat. Nyní se snaží motivovat ostatní, aby nepodceňovali preventivní prohlídky, a se svým nadačním fondem STK pro chlapy upozorňuje na problematiku mužského zdraví.

STK pro chlapy založil Petr Koukal v roce 2014 a od té doby má na kontě několik zachráněných životů. Díky jeho osvětě o nádorovém onemocnění přišlo 39 mužů na problém včas a rychlá operace pro ně byla tou nejlepší léčbou. Tisíce dalších neváhaly a objednaly se na preventivní prohlídku. 

Petr Koukal a jeho nadační fond STK pro chlapy motivuje ostatní, aby nezanedbávali preventivní prohlídky.

„Na preventivní prohlídku máme nárok jednou za dva roky zdarma. Pokud však máte pocit, že něco není v pořádku, nebo se dokonce objeví bolest, doporučujeme, stejně jako když se rozsvítí červená kontrolka v autě, zajet do servisu okamžitě. Když přijdeme pozdě, zaplatíme u svého zdraví mnohonásobně vyšší cenu než za rozbité vozidlo,“ radí Petr Koukal. Jak vlastně na svou nemoc český badmintonista přišel, a platí u něj známé pořekadlo –„Všechno zlé je pro něco dobré“? To se dozvíte v našem videu.