Také se vám stává, že nemůžete zabrat? Možná je to zapřičiněno tím, že nemáte srovnané energie v interiéru. O tom, jak vnést (nejen) do ložnice harmonii, jsme si povídali s Renatou Mládkovou, certifikovanou poradkyní Feng Shui.

Čínská tradice Feng Shui využívá rovnovážného stavu energií Jin (ženská) a Jang (mužská). Jak Renata zdůrazňuje, všude v interiéru by harmonie měla být cítit. Například v ložnici by nemělo být jen hodně lesku a zrcadel (Jang), ani hodně deček a polštářků (Jin). Pak se v něm ženy nebo naopak muži nemohou nikdy cítit dobře

Dle čínské tradice se do interiéru promítají energie pomocí pěti prvků. Těmi jsou dřevo, oheň, země, kov a voda. Dřevo a kov jednoduše implementujeme pomocí materiálů nábytku. Oheň, zemi a vodu můžeme dodat pomocí dekoračních předmětů nebo barev. 

Kam s postelí?

V ložnici nebo v dětském pokoji, tedy v místnostech, kde člověk potřebuje mít klid na spánek, by neměla být postel umístěna pod okno ani pod stropní šikminu. Pak se nachází v přímém energetickém toku. "Čelo postele by se správně mělo přirazit ke stěně, abychom viděli na vchod. Se správným umístěním pomohou i světové strany. "Každý člověk má 4 pozitivní a negativní světové strany. To, jaké to jsou, pomáhám klientům odhalit na svých stránkách Pomoc se hodí," říká poradkyně. 

 

foto: Alex Tran , zdroj: Festival Evolution