Přednášky a workshopy na Festival Evolution jsou nevyčerpatelnou studnicí informací pro všechny, kteří se zajímají o zdravý životní styl. Každé víkendové akce se zúčastní řada inspirativních osobností z nejrůznějších oblastí, a pokud jste čirou náhodou nemohli Průmyslový palác navštívit, nezoufejte. Flowee pečlivě zaznamenává vše, o čem byla na festivalu řeč. Přinášíme další unikátní audio nahrávku, tentokráte zaměřenou na rozvoj vědomého rodičovství. 

Andrea Nagyová, PhDr.

Andrea Nagyová má několikaletou psychologickou praxi v oblasti pedagogicko-psychologického poradenství a prevence. Je autorkou knih "Rozprávky nielen na čítanie" (2011, kniha dostala schvalovací doložku Ministerstva školství, vědy, výzkumu a sportu ČR jako didaktická pomůcka na prevenci v oblasti sociálně patologických jevů na školách), "Liečivé príbehy lienky Danielky," a "Prvá pomoc pre rodičov" (2013). Pracuje jako psychoonkologička pro Ligu proti rakovině SR. Realizuje programy na školách v oblasti prevence a kariérního poradenství. Jako lektorka se podílí na různých vzdělávacích aktivitách a má velmi blízko k arterterapii. Zajímavostí je, že své knihy si Andrea ilustruje sama. 

O čem děti nemluví 

Workshop z jarního Festival Evolution se zaměřoval především na rozvoj vědomého rodičovství. Ukazoval způsoby a techniky, jak rychle a s lehkostí poznávat přání dětí, jak být jejich bezpečným přístavem a zároveň vnímat mnohem víc, než nám dokážou děti samy prozradit. Prostřednictvím projektivních technik se můžeme jednoduše a efektivně přiblížit k vnímání duševního rozvoje našich dětí a postavení rodičů v současné přetechnizované době. Zjistíme, že díky ověřeným technikám z odborné praxe je možné být průvodcem při zdravém duševním vývoji dětí. Stačí být dobrým nesoudícím posluchačem a vnímat zdroje, které jsou ukryty v každém z nás. Záznam z přednášky si můžete poslechnout přímo zde

foto: Shutterstock a archiv