Na čtvrtého a pátého srpna si rozhodně neplánujte žádnou dovolenou u moře. V tomto termínu se totiž v Hřimězdicích, kousek od středočeské Příbrami, uskuteční mistrovství České republiky v cliffdivingu. Kromě předních světových skokanů se můžete těšit na hudebně nabitý víkend, plný zahraničních i tuzemských umělců. Na Desperados Highjump nebude samozřejmě chybět ani Flowee!

Osmnáctý ročník unikátní akce přinese nejen špičkové sportovní výkony v podobě skoků do vody, ale i živá vystoupení hudebních skupin či djů. 

Podmanivé beaty na každém kroku 

Hlavními hvězdami letošního Highjumpu jsou djové z Velké Británie Stanton Warriors. Anglická dvojice breakbeatových producentů a djů působí na hudební scéně od devadesátých let, a proto se dá považovat za jednu z nejzásadnějších postav scény elektronické hudby. Dalším velkým jménem hudebního programu je britsko-německý projekt Smash Hifi Live, za nímž stojí breakbeatová dvojice producentů a djů Martena Horgena a Leeroye Thornhilla, který dokonce deset let působil v legendární skupině The Prodigy. Další hudební headliner Highjumpu a stálici, tentokrát tuzemské scény, představuje kapela Wohnout.

Mistři skoků 

Pro návštěvníky přírodního areálu žulového lomu je však připravena ještě jedna novinka. K osmnáctým narozeninám si Desperados Highjump nadělil posunutí závodní skokanské výšky na dvacet metrů nad hladinou lomu. „Chtěli jsme ve stylu piva Desperados posunout laťku zase o kousek dál, a tak jsme předělali skokanský můstek na větší výšku. Těšíme se na sportovní výkony skokanů, kteří letos na Highjump přijedou,“ řekl o novince Highjumpu Tomáš Jechort, jeden z hlavních pořadatelů akce. I vy budete moct zkusit posunout vlastní laťku a na vlastní kůži skočit do vody. 

My tu budeme, a co vy? Vstupenky na celovíkendovou akci seženete v prodeji v síti Ticketstream.   

foto: Jan Pelikán/ Highjump