Květiny, které jste doposud považovali za pouhou okrasu zahrady, se opravdu dají sníst a navíc jsou dokonalou ozdobou každého talíře. Kde hledat jedlé kvítí a býlí, pokud zrovna neroste u vás před domem, vám prozradí kulinární koučka Jana Vlková. 12. – 14. května 2017 totiž pořádá pro zájemce v hotelu a restauraci Nebespán v Kašperských Horách na Šumavě unikátní kurz.

Jana Vlková píše úspěšný blog Kytky k jídlu, je autorkou knížky Květinová kuchařka a jednou z jejích největších vášní je dobré jídlo. O květinách a divokých bylinách toho ví spoustu, i to, jak je použít ve vlastní kuchyni. Naučí vás sbírat rostliny, o které byste ani „nezakopli“. Budete překvapeni, co všechno se dá s úspěchem sníst...

S Janou Vlkovou se naučíte hledat a zpracovávat jedlé kvítí a býlí.

Pětichodové menu s jedlým kvítím

Můžete se těšit na zajímavou přednášku s promítáním na téma jedlé kytky, na sběr býlí s Janou a jejím praktickým výkladem, unikátní kulinární workshop, pětichodové menu s jedlým kvítím a na další květinovou zábavu až do vyčerpání!

Kopřivové máslo je příjemnou změnou po klasických pomazánkách z obchodu.

Krásné prostředí a jedinečná gastronomie

Kurz se koná v příjemném prostřední útulné a stylové restaurace Nebespán přímo na náměstí v Kašperských Horách, kde ochutnáte domácí dortíky či lahodné zákusky od nápadité cukrářky Jany Ferenčíkové, speciality francouzské i šumavské kuchyně připravuje šéfkuchař François Thuille, pocházející z francouzského Cognacu. Jarní příroda v okolí Kašperských Hor je překrásná a budete se kochat také nesčetnými výhledy na majestátní hrad Kašperk.

Pampeliškový salát je opravdová chuťovka!

Čtěte také: 

Máte mít radost z kytky, na které se nadřelo devítileté dítě? 

Čistička vzduchu jako ve vesmírné stanici? Postačí květiny

Opravdu by měl být Guerilla Gardening nezákonný? 

 

foto: Shutterstock a archiv