Je to více než rok, co tisíce příznivců modelů Tesla Motors napjatě očekávaly představení podoby prvního cenově dostupného elektromobilu Tesla 3. Nyní mohou své stáje konečně skutečně rozšiřovat o daší Zero Emission přírůstek – Elon Musk oznámil, že očekávaný sporťák oficiálně uvede do sériové produkce v horizontu dní.

V původním plánu bylo předání prvních 30 aut novým majitelům v rámci velkolepých oslav až  28. července. Jak se ale zdá, čas předběhl očekávání. První Tesly budou dokončené již tento týden. „Model 3 splnil všechny regulační požadavky na výrobu dva týdny před plánovaným termínem. Očekává se dokončení v pátek,“ sdělil na svých sociálních sítích sám Musk.

Na nejdiskutovanější elektromobil, který by měl vzhledem k cenové dostupnosti rapidně zvýšit obraty společnosti, v současné chvíli čeká přes 400 000 lidí. Po prvních vlaštovkách se během následujícího měsíce plánuje výroba stovky aut. Tesla zároveň uvedla, že už o měsíc později se číslo zvýší na 1500 vozů. A jak dále popsal na síti Twitter Elon Musk, vypadá to, že ke konci roku už má sériová měsíční výroba čítat na 20 000 vozů.

Dojezd a cena lákají statisíce kupujících

Nová Tesla má přinést nejen luxusní design, který je fér k životnímu prostředí, ale také větší komfort. Dá se říct, že se stane rodinným vozem pro pohodlné cestování 5 osob, aniž by si vzájemně musely upírat prostor. Počtu cestujících je pak také přizpůsobena velikost kufru. Co ale zcela určitě potěší rodiny s dětmi, Tesla vyniká i plným počtem hvězd ve všech bezpečnostních kategoriích a vysokým dojezdem, který je spočítán na 344 kilometrů. 

Model Tesla 3 bude možné zakoupit za cenu 35 000 dolarů. V Česku se bude v základu prodávat okolo 850 000 Kč. Budeme si však na něj muset ještě asi rok počkat. 

foto: Tesla, zdroj: Tesla, Twitter, Youtube, Science Alert