Snad každý z nás už slyšel nebo četl nespočet rad, v jakých hodinách vystavovat svou pokožku slunci i kolik minut bychom měli škodlivým paprskům věnovat. Není žádnou výjimkou, že názory odborníků či výsledky studií se v mnoha ohledech různí. Ty nejradikálnější z nich doporučují v létě pomalu nevystrčit nos z domova, další zas říkají, abychom se na lehátku smažili třeba v pravé poledne. Ať už se však řídíte jejich doporučením nebo vlastním selským rozumem, máme pro vás několik pomocníků, se kterými chybu neuděláte opravdu nikdy.

Alabastrová pleť byla v minulosti velmi žádaná a vyznačovala se jí šlechta. Opálení patřilo jen chudým vesničanům, kteří trávili celé dny obděláváním polí. Tyto časy jsou ovšem dávno pryč a dnešní trendy volají po bronzové pokožce. A jsme to hlavně my ženy, kdo po ní touží, vždyť jejím hlavním plusem je všeobecně známý optický klam. Ano, ten zeštíhlující. Chcete-li dosáhnout nejlepšího efektu, neměly by vám v domácnosti tedy chybět tyto unikátní kosmetické produkty. Kromě toho, že s jejich pomocí docílíte kýženého vzhledu, se navíc vyznačují čistě přírodním složením bez přidaných chemických sloučenin. 

Nepostradatelní pomocníci v boji proti nezdravému opálení

1. Sbohem, pigmentové skvrny! 

Jestliže jste letos ještě neviděli oceán ani z dalekohledu a vaše kůže má podobnou barvu jako nejčastější výmalba stěn v obýváku, vsaďte na bioaktivní mořský kolagen. Z vlastní zkušenosti můžeme říci, že s tímto doplňkem stravy se chytá bronz o poznání lépe a mnohem rychleji. Předejdete dokonce i nechtěným pigmentovým skvrnám, a pokud už je náhodou máte, Inca Collagen je výrazně zesvětlí. Oceníte i jeho silně omlazující účinky – vyhladí drobné vrásky, zvýší elasticitu pokožky a intenzivně hydratuje. Pravidelné užívání navíc snižuje riziko výskytu rakoviny kůže. S čím vším ještě může pomoct, se dozvíte právě zde

Po celé léto můžete Inca Collagen kupovat se slevovým kódem C01 000 666, přičemž získáte 140 Kč slevu, poštovné zdarma a balení vitaminu C jako dárek. Bez této akce je jinak měsíční kúra k dostání i ve vybraných lékarnách za 1260 Kč.

2. Sluncem políbená a přes noc? 

Dovolená v nedohlednu a pracovních povinností máte tolik, že z kanceláře vycházíte prakticky až po setmění? Nebo vás snad jen nebaví čekat, až pokožka po několika dnech slunění konečně zhnědne do požadovaného odstínu? V tom případě doporučujeme samoopalovací kosmetiku Eco by Sonya. Přírodní vodu speciálně určenou na obličej a dekolt zvláště uvítají majitelé mastné a aknózní pleti. Rychle zasychá a nezanechává žádné stopy. Středního až olivového tónu na vašem těle docílíte snadno s krémem od stejné značky. Po aplikaci můžete jít v klidu spát, zatímco vaše opálení se přes noc bude vyvíjet. A nebojte, povlečení určitě neušpiníte! Podívejte se na další produkty z této řady

Samoopalovací voda Face Tan Water vydrží až 50 aplikací a pořídíte ji za 750 Kč. Krém Invisible Tan zaručí opálení trvající 7–10 dní a stojí 950 Kč.

3. Opálení, které drží  

Pobyt na slunci se nakonec ale nikdy neobejde bez přípravků, které vás ochrání před UVA i UVB zářením. Spolehlivým bodyguardem je opalovací mléko s faktorem SPF 30 od české rodinné firmy Topvet, které vás ušetří nejen spálenin, ale i vysušení pokožky. Další nedocenitelnou výhodou je odolnost vůči vodě, písku a potu a je určeno i pro světlý, citlivý typ pleti. Nezapomeňte se také vybavit mlékem poopalovacím. Zregeneruje podrážděnou kůži, příjemně chladí a rakytníkový extrakt s beta karotenem v něm obsažený krásně zafixuje opálení. 

Opalovací mléko Aloe Vera SPF 30 seženete za 230 Kč a mléko po opalování za 133 Kč.

foto: Shutterstock, archiv autora a Inca Collagen