Máte tradičně nakoupené barvy a samolepky? Co ale vajíčka letos ozdobit jinak – netradičně? Našli jsme pro vás šest neotřelých tipů. Všechny spojuje jednoduchost, sází na efekt a hlavně je uděláte bez velkých příprav s věcmi, které se nacházejí pravděpodobně na dně vašich šuplíků.

Pokud rádi barvíte, určitě zkuste náš tip s holící pěnou. Tu nastříkejte do nějaké nádoby (nám se osvědčila zapékací miska) asi do výšky 3 centimetrů. Poté k pěně přidejte pár kapek potravinářských barev. Jemně směs promíchejte špejlí (ne moc, aby vám nevznikla nevzhledná hnědá). Následně v této směsi vajíčko obalte a nechte zaschnout po dobu 5 až 10 minut. Nakonec otřete hmotu, která nezaschla.

Pomocí pěny můžete i krásně zesvětlovat barvivo. Pokud chcete docílit pastelových odstínů baby pink nebo baby blue, přidejte opět 5 až 6 kapek potravinářské gelové barvy do pěny a vajíčka nabarvěte. Bílým fixem pak můžete vajíčka vyzdobit puntíky, nebo pouze jejich polovinu, a zbytek domalujte černým fixem do podoby králíčka.

Letošním hitem jsou také black & white kraslice. Černé barvivo se ale hůře shání v obchodech. Vypomoci si opět můžete fixem, když vajíčka pomalujete jednoduchými ornamenty.

Znáte tento tip s novinovými ústřižky? Vypadá velmi efektně!

Nechce se vám barvit? Máme pro vás novinovou metodu. Nastříhejte staré výtisky přesně dle řádků písma asi 2 centimetry dlouhé. Vajíčka poté potřete lepidlem a vrstvěte na ně včerejší zprávy. Na ozvláštnění si sežeňte i nějaká zajímavá razítka nebo neotřelé fonty.

No a pokud si chcete skutečně hodně vyhrát, zkuste náš tip s provázkem. Vajíčko natřete lepidlem a omotejte šňůrku okolo jeho obvodu. Na střed můžete použít krajku nebo komponenty ze starého náhrdelníku, který už nenosíte, perličky nebo knoflíky.

Veselé Velikonoce vám přeje celá redakce flowee.cz

Čtěte také: 

Znáte nejšílenější velikonoční zvyky? 

Velikonoční svátky patří k nejtragičtějším na českých silnicích.

Jsou čarodějné ohně pozůstatkem našeho magického myšlení?  

foto: archiv