Minimální vlastnění je fajn, ale při pohledu na tyto dovolenkové destinace by si najednou každý přál mít černou kartu American Express. Za jednu noc v těchto resortech by totiž dal normální smrtelník celý svůj měsíční plat (popřípadě život :)). Podívejte se alespoň prostřednictvím Flowee tam, kam se asi jinak nepodíváte. 

Wellness, lázně, masáže… to vše se nám vybaví jako modla a cíl zasloužených dovolených. Lázeňské pobyty jsou skvělým alibi, kdy můžeme bez výčitek vypnout telefon a soustředit se jen na sebe. Trend těch nejlepších wellness hotelů je jednoduchý a možná překvapivý. Komplexní péče o tělo je samozřejmostí a více se stáčí pozornost směrem k očistě mysli. I velké resorty dbají na ekologii a rády používají lokální produkty.

Z italských hor odpočinutější i zdravější díky fyzioterapii 

Asi jste už slyšeli o největším italském jezeru Lago di Garda. Na jeho pobřeží leží hotel Lefay. Resort nabízí privátní wellness a také odborný dozor. Výhled na jezero a přilehlé hory si můžete vychutnat z vany ve vlastním pokoji. K dispozici jsou fyzioterapeuti, kteří po počáteční analýze doporučí léčebné procedury. Z dovolené se tak návštěvníci vrací s lepším držením těla a mnohdy i s méně centimetry v pase. Dietní specialisté spolupracují s těmi nejlepšími kuchaři na přípravě hubnoucího, ale stále výtečného menu.  

Už jste vyzkoušeli masáž vyhřátým pískem?

Největší kontinent planety má bohatou historii od počátků lidské civilizace až po hi-tech vymoženosti, jako je největší umělý ostrov na světě. Luxusní lázně ShuiQi Spa pětihvězdičkového hotelu Atlantis the Palm najdete právě tam, v orientální Dubaji. Kromě klasických wellness aktivit si můžete zajít na žhavou masáž horkým pískem. Psammoterapie spočívá v tom, že člověk leží na speciálním vyhřívaném lůžku a masér mu aplikuje na celé tělo (vyjma oblasti srdce) silnou vrstvu písku vyhřátého na 40-46 ºC. Teplý písek, jaký znáte z dovolené u moře, působí blahodárně zejména na klouby. Pot, který se vsakuje do písku, odplavuje toxiny z těla. 

Rozproudění lymfy, očistné mízy organismu, až z Austrálie

Východní pobřeží Austrálie je oblíbenou destinací surfařů a potápěčů. Blízko třetího největšího města australského kontinentu Brisbane se nachází Gaia resort. Wellness komplex zaslíbený bohyni země věří v propojenost jednotlivých složek vašeho já a dbá na komplexní péči. Dostupná je akupunktura, Reiki, jóga a specializované Gaia masáže. Pokud se sem někdy podíváte, nevynechejte ani masáž lymfatického dna, která je určená k pohybu tekutiny z tělesných tkání až do lymfatického systému. Procedura uvolňuje svalové napětí, detoxikuje a pomáhá ve spalování. Zajímavá je i Royal Kahuna masáž, která je kombinací pohybu, tance, rytmu, dechu, energie a masáže. Pomocí dlouhých pohybů do rytmu hudby terapeut vytváří plynulou a magickou masáž.

Navždy krásná ve wellness z Beverly Hills

Západní pobřeží USA, konkrétně Beverly Hills, je domovem mnoha herců a také rájem turistů. Populární hvězdy se rády nechají rozmazlovat i v hotelu Spa Montage. Hotel je zařízen ve španělském koloniálním stylu. Hlavním lákadlem je turecká parní lázeň, sauna a beauty procedury. O střih, barvu a styling se stará tým Kima Vo, který se specializuje na tu nejnáročnější klientelu a který je označován za „nejlepšího specialistu na blond v businessu“. 

Idylická péče v deštném pralese

V kostarickém deštném pralese blízko vulkánu Arenal a horkých pramenů Tabacon leží stejnojmenný wellness resort. Komplex je rozložen mezi prameny a vodopády a využívá jejich vlastností. Voda je přírodně ohřátá lávou z vulkánu a zároveň obohacená o minerály. Většina programů tak probíhá v přírodních jezírkách či v privátních bungalovech. Při masážích a vulkanických bahenních zábalech se můžete zaposlouchat do hlasů přírody. V této části deštného pralesa také potkáte pestrou škálu ptáků, ale i lenochody, nosály a opičky malpa.

Wellness v Africe není fata morgánou

Asi 300 km od hlavního města Jihoafrické republiky leží Cedrové hory, jedna z mnoha národních rezervací Afriky. Zážitky z divoké přírody si můžete v poklidu vychutnat ve wellness hotelu Bushmans Kloof. Čekají vás lázeňské procedury připravené kombinací původních afrických rostlinných výtažků, moře a ekologických technologií, rozmazlování v podobě masážních programů s kosmetikou z červených karafiátů. Hotel používá vlastní produktovou řadu kosmetiky, která ve spojení s masážními a dermatologickými technikami podpoří buněčnou funkci pro vyživenou pokožku. 

foto: Shutterstock, archiv firem