Léto je obdobím, kdy cestujeme a poznáváme nové země a kultury. Zvláště ty s nádechem exotiky v nás zanechávají pocity, které bychom si rádi udrželi i po zbytek roku. My ženy se rády necháváme unášet módou dálek, která je od té naší přeci jen trochu odlišná. Voní nespoutaností, divokostí a hravostí. Mě inspirovala Latinská Amerika, kde platí pravidlo čím více barev, tím lépe. Nepodaří-li se vám letos „urvat“ kousek exotiky v podobě netradičního šperku s sebou domů, můžete si jej vyrobit sami.

K tomu, abyste zazářila v exotickém stylu, potřebujete jednoduché náušnice (nejlépe kruhy), přízi v různých barevných odstínech, oboustrannou lepící pásku a představu, jak má šperk vypadat.
Oboustrannou pásku nastříhejte na malé proužky a nalepte z vnější strany náušnic. Poté ustřihněte dlouhý dvojitý provázek příze a začněte jím náušnice omotávat. Díky pásce bude držet na svém místě. Na závěr můžete provázek zakápnout vteřinovým lepidlem nebo přichytit páskou, aby se nerozmotal. Barevná kombinace a případné vzorování je čistě na vaší fantazii. Stejným způsobem můžete vyrobit i náramek.

 

BY VERA

Čtěte také:

DIY – Podnikejte s hravostí – řekněte to vizitkou

DIY: Vyrobte si módní kousky ve stylu Haute Couture

Nejlepší DIY recepty na přírodní čisticí prostředky

                  
                  

 

foto: Veronika Knirschová