„Nejčastěji za mnou chodí pracovně úspěšní muži, kteří jsou však doma pod pantoflem,“ říká psycholog Vladimír Savčenko. Podle něj se pánové dělí dle svých osobnostních vlastností na tři základní typy: na ty s vysokou, se střední a s nízkou „hodností.“ Ta samá žena se v přítomnosti těchto tří modelů bude chovat naprosto odlišně, protože její samičí instinkt jí přesně napoví, se kterým z nich právě komunikuje.

MUDr. Vladimír Savčenko

Sex z ženského pohledu

Podle V. Savčenka se přístup žen k sexu liší právě na základě toho, do jaké „kategorie“ její partner patří: „Specifikum sexu jakožto ‚zboží‘ spočívá v tom, že jeho cena na trhu je určena jen nabídkou a poptávkou. Tudíž tím, s jakým mužem bude žena sex provozovat.“ Jestliže žena vycítí, že muž má vysokou hodnost, vnímá jej instinktivně jako geneticky perspektivního a přitažlivého. Také muž se střední hodností je podle Vladimíra pro dámy perspektivní, avšak pouze za podmínky, že je materiálně zabezpečen. „Ženy s ním moc sex nechtějí, ale rády využijí jeho finanční zdroje,“ říká Savčenko a dodává: „Muže s nízkou hodností žena vůbec nechce, a pokud je ženatý, sex dostává jen zřídka a často jen tehdy, když si ho zaslouží.“

„Mužem se nerodíme, mužem se stáváme.“

V čem spočívá ona „hodnost?“ A kde hledat příčinu toho, že neustále přibývá slabých mužů, kteří jsou ženami ovládáni a jichž si partnerky neváží? Podle V. Savčenka začínají problémy již v dětství: „Často se dospívající chlapec setkává s ženskou dominancí nebo s nenávistí k mužům. To nevyhnutelně potlačuje jeho mužskou podstatu, samostatnost a narušuje správný rozvoj mužské sexuality. Touto výchovou vzniká poslušný jedinec mužského pohlaví, který má uměle snížený potenciál, ambice i onu hodnost.“ Tito muži nejsou pro ženy přitažliví, protože je na základě svých instinktů nejsou schopny považovat za zajímavé a perspektivní.

Související…

Deset důvodů, proč je pro muže těžké udržet si osobnostně silnou ženu
Denisa Jelínková

foto: Shutterstock, archiv , zdroj: Festival Evolution