Hosté si tu mohou vychutnat jídlo pět metrů nad zemí s výhledem na okolní písečné pláže. Proutěná hnízda s pevným rámem pojmou až čtyři osoby. Ale to není zdaleka všechno.

Číšníci zde nechodí, ale doslova sviští kolem hostů na lanech, aby jim podali tradiční thajské speciality. K dispozici není stálé menu, jsou použity ty nejčerstvější suroviny, které nabízí thajský ostrov.

Čaj i káva jsou servírovány teplé, aniž by vytekla jediná kapka. „Trénoval jsem po dobu jednoho měsíce, abych se naučil správně obsluhovat a nic mi neupadlo,” říká jeden ze sympatických číšníků, které řada turistů označuje za moderní Tarzany.

Resort je postaven uprostřed pralesa

Resort v pralese

Tento neobyčejný zážitek nabízí luxusní „šestihvězdičkový“ rekreační resort Soneva Kiri nacházející se na odlehlém thajském ostrově Koh Kood uprostřed tropických deštných pralesů, u jihovýchodního pobřeží zálivu Siam. Nabízí celkem 36 domků a několik soukromých rezidencí. Dostanete se sem jedině soukromým letadlem z Bangkoku. Jedná se o jeden z nejluxusnějších plážových resortů na světě. Hotely Soneva si oblíbili lidé po celém světě. SLOW LIFE – to je jejich základní filozofie.

Všechna jídla jsou připravována výhradně z čerstvých surovin, které nabízí ostrov

Ptačí hnízda

Tuto netradiční restauraci mají na svědomí Louis Thompson (zakladatel a generální ředitel Nomadic Resorts specializující se na inovativní kulinářské zážitky a stromové domy) ve spolupráci s architektem Olavem Bruinem. Inspirovali se ptačími hnízdy a k výrobě byl použit místní ratan. Od návrhu až po samotnou realizaci jejich konceptu uběhlo dva a půl roku. Na stromech nenajdete žádné šrouby či nástavce. „Je skvělé vidět, že si hosté užívají tento nevšední zážitek,“ říká Graham Grant, ředitel resortu. „Dokonce i lidé, kteří nemají rádi výšky, odcházejí zcela nadšeni.“

Ptáte se na cenu? Jedna noc strávená v luxusním resortu Soneva Kiri začíná na částce 950 dolarů. Jídlo pro dvě osoby vychází na 360 dolarů.

Thajsko nepřestává překvapovat a vždy se snaží turistům nabídnout něco nového a nevšedního. Pokud toužíte zavítat do Asie, máme pro vás pět tipů na úžasná místa. A jestliže plánujete dovolenou v Thajsku, ostrov Koh Kood rozhodně stojí za návštěvu. Na oběd v korunách stromů se jen tak nezapomíná.

Čtěte také:

Fotosérie: Pět míst v Asii, kam se určitě vrátím 

Zpátky na stromy. Tento tolkienovský hotel má postele v korunách! 

Kdo se bojí, necestuje aneb veganka 4 měsíce v Asii

 

foto: Soneva Kiri, zdroj: NEW ATLAS