Je tomu několik desetiletí, co jsme se radovali, když rodiče vypadli na víkend z bytu či z domu a mohli jsme udělat  doma mejdan. Teď jsme rádi, když vypadnou dospívající či dospělé děti, co s námi bydlí, a my máme klid.  Těžko poměřit, která kvalita  je  lepší, zda rodiče pryč nebo děti v tahu, ale to první si už moc nepamatuju a úklid po mejdanu dal práci, takže  druhá varianta  je komfortnější. 

Tohoto  klidu využíváme  k tomu, abychom pozvali úhlavní kamarádku a byl čas  s ní  mnohahodinově všechno probrat. Tak jsem vyrazila  k Táboru, a protože  ani manžel nebyl  doma, byl to senzační  večer. Byl mi přidělen Davidův pokoj.  Tereza  mi ukázala jeho poslední fotku,  je  mu  dvacet a je to moc hezký  kluk,  vysoký, sportovec,  hezčí než herci  idolové. Se zájmem jsem prohlížela kupy na jeho psacím  stole – matematika ČVUT, jakýsi  nákres  či rys,  test na zbrojní  průkaz,  fotky správných postojů  bojového umění,  boxovací  pytel s boxerskými rukavicemi,  skripta pro  potápěče.  V rámečku se usmívala krásná dívka jeho věku, musí to být moc hezký pár.

Lehla jsem si do mladíkovy postele,  ale znáte  to, když nejste ve svém, tak  se hodně vrtíte.  V nohách jsem ucítila  něco  podezřelého, co do postele nepatří!  Přiznávám se, lekla jsem se, jestli  tam není něco nebezpečného, nebo mrtvola hlodavce,  a  radši rozsvítila hlavní světlo  a s napětím odkryla  peřinu. Bylo to divné, nehýbalo se to. Opatrně jsem se přiblížila… Plyšákový roztomilý pejsek na mě koukal skleněnýma očima,  bylo evidentní, že  má za sebou  řadu let  muchlání  a spaní s páníčkem. Tak jsem ho posadila na stůl se slovy –  budeš v boudě,  já spím bez tebe!  Ráno jsem řekla, s kým jsem mohla strávit noc.  „Má ho od dětství,“ smála se Tereza. „ No a co se divíš, je to pořád dítě!“