Vychovávat dítě není lehké. Obzvláště pokud si matka přeje princeznu a otec sportovkyni. Jak důležitá je v tomto případě rodičovská jednota? Měly by být hlavy rodiny za jedno, anebo si jeden může hrát na zlého a druhý na hodného "policistu"? I s tímto problémem poradí Katka Novotná, Ester Janečková a Iva Kyselá z Akademie rodičovství v dalším inspirativním díle pořadu Rodič v 21. století.

Kým chcete, aby se vaše dítě stalo? Kam směřuje jeho výchova? Jaké hodnoty v něm chcete podporovat? Na tyto nelehké otázky je nutné si odpovědět, abyste se shodli v tom, jakým způsobem budete svého potomka vést. Není jednoduché se domluvit na tom, zda bude Boženka hrát na flétnu či brnkat na kytaru, a toto rozhodnutí může provázet nejedna hádka. Ovšem pokud si stanovíte konečný cíl a budete znát cíl své výchovy, bude lehčí k němu později směřovat a dohodnout se pak i na zdánlivých maličkostech. 

Více informací najdete ve videu. Nezapomeňte si stáhnout i shrnující PDF, popřípadě se neváhejte na cokoli doptat. Katka, Iva i Ester jsou vám připraveny odpovědět v diskusi pod článkem nebo na mailu info@akademierodicovstvi.cz.

foto: archiv, zdroj: Akademie rodičovství