Josef Beránek se může pochlubit zlatem z Nagana i medailemi z mistrovství světa, ovšem o hokeji tento rozhovor nebude. Pokud sledujete pořad Mariana Jelínka Sonda do sportovcovy duše, jistě už víte, že se jeho autor nebojí jít do hloubky a ptá se svých hostů i na ty nejintimnější otázky. Jestliže vás zajímá, jak poznamenal Josefa Beránka vztah s jeho otcem, jestli věří v Boha, či chcete znát jeho názor na Čechy, podívejte se na naše video. 

Josef Beránek si život bez hokeje nedokáže představit, ale byly i doby, kdy přestal chodit na tréninky, protože se domníval, že tak zlepší vztah se svým otcem a hokejovým trenérem v jedné osobě. Pro zlaté momenty českého hokeje bylo ovšem velkým štěstím, že v tomto sportu vytrval.

Kromě toho, že dokáže zkrotit své nervy na ledě, je Josef Beránek klidný i v životě. Je to člověk, který má skvělý nadhled a nebojí se říct svůj názor, i kdyby nebyl zrovna populární. Marianu Jelínkovi například sdělil i to, že co mu na Češích vadí nejvíce, je jejich slabost. „Když chce být člověk sám sebou a žít opravdu poctivě, tak k tomu potřebuje určitou sílu. Pokud se rozhodne, že něco udělá, musí v sobě najít odhodlání jít si zatím, aniž by se bál, že za to bude za týden potrestán,“ tvrdí. 

Josef Beránek

 

foto: archiv