Publicista, spisovatel, režisér a polárník si díky talentovému testu Jana Mühlfeita ověřil, jaké jsou jeho nejsilnější stránky. Své nadání Petr Horký aktivně využíval již v raném dětství. V necelých pěti letech se například pustil do psaní knížky, v níž dramaticky líčil skákající parašutisty, které pozoroval z okna.

Ve svém životě se neřídí jen rozumem, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale dbá i na svou vlastní intuici. "Jednou jsem měl koupené letenky na natáčení v Izraeli, ale přepadl mě naprosto zásadní pocit, že nemám jet, a tak jsem je vrátil," vzpomíná cestovatel, který miluje polárničení.

Kam by se chtěl Petr Horký ještě podívat? I to prozradí v našem videu.

Alespoň jednou za dva roky vyjíždí na měsíc na novou expedici. I když podobná dobrodružství nejsou pro každého, Petr Horký se díky nim ocitá ve flow. "Když jsme jako českobritská expedice přecházeli grónský ledovec, bylo mínus 45 stupňů, fučel vítr a byla fakt zima. Ale já jsem si to nesmírně užíval." Na takové akci se však může ledacos stát, může být vůbec člověk smířen se smrtí? A co považuje Petr za své největší vítězství? Chcete si poslechnout střípky z výpravy na Severní pól? Tak si pusťte naše video.