Kdo jsem? Devatenáctiletá studentka online marketingu a sociálních médií, podnikatelka, youtuberka a influencerka. Ano, zdá se to dost komplikované, ale do jednoho pojmu se to bohužel shrnout nedá. Kdybych to ale chtěla naopak ještě více rozebrat, můžu dokonce říct, že jsem sama sobě i fotografka, kameramanka, střihačka, grafička, scénáristka, režisérka, sekretářka, asistentka, účetní, šoférka a asi bych mohla pokračovat až donekonečna. Teď si možná říkáte, co tedy vlastně dělám?

Část z vás mě může znát pod přezdívkou Carrie. Carrie Kirsten. V roce 2012 jsem psala blog, kde jsem vyprávěla své zážitky a prezentovala své myšlenky, názory a tak dále. Od roku 2014 jsem pak přešla spíše k audio-vizuální formě projevu a začala natáčet videa na server youtube.

To, proč jsem se rozhodla přispívat sem, na Flowee, má jeden speciální důvod. Chtěla bych se projevit sama za sebe, za Carly, a ne za svou roli na internetu, která se jmenuje Carrie. Když člověk natáčí videa, hraje v podstatě nějakou roli, za kterou vystupuje a kvůli které si ho lidé oblíbili. Když se pak začne postupem času měnit a přetvářet, lidé ztrácejí zájem.

Tohle jsem já. Carrie i Carly v jednom.

Má druhá tvář

Zároveň si myslím, že je super znát oba pohledy na mě, nebo vlastně objevit obě moje tváře. A proč by to mělo být zajímavé? Když se porovnám například s mými vrstevníky a podívám se na to, co musím denně řešit za problémy já a co řeší oni, jsou tam mnohdy opravdu diametrální rozdíly, ale o tom si popovídáme později.

Ráda bych ve svých článcích rozebrala jisté kontrasty společnosti, ve které se pohybuji. Budu psát o tom, jak musím komunikovat s různými kategoriemi lidí od dětí až po vysoce postavené byznysmany, a přesto se umět všem přizpůsobit, vžít do jejich věku, postavení a mnoho dalšího. S tím souvisí i časté pochybnosti nebo nejistoty…

Je hrozně těžké najít sama sebe a být svá, když se musím neustále adaptovat na jiné prostředí. Lidé mnohdy nechápou, proč mám stavy, při kterých se chovám, jako by mi bylo 10 let, a pak jsou naopak situace, kdy řeším věci ohledně byznysu a kdy dokážu vystupovat jako třicetiletá vyrovnaná žena. Upřímně, nejsem ani jedno.

Velká očekávání, nebo přehlížení

Hodně věcí ovlivnil i fakt, že jsem začala od 16 let "pracovat" a podnikat. Okolí se ke mně chovalo dvěma způsoby. V první řadě se ode mě očekávaly nadlidské úkony (na můj tehdejší věk). Tedy hlavně dospělé chování a vystupování, dokonalost, bezchybnost v rozhodování a podobně. Nikoho ale už nezajímalo, že je mi pořád pouze těch směšných 16 let a že v lidském mozku nejde dospět ze dne na den do úrovně, které běžní lidé dosahují třeba v těch 30 letech.

Anebo na mě lidi nahlíželi druhým způsobem, který občas ještě přetrvává, a to je pohrdání mou osobou jenom kvůli věku. Na tom asi není moc co k vysvětlování, ale pro některé jedince, a to i kdybych dokázala cokoliv, nebudu už jenom kvůli tomu, že je mi pouze -náct, nikdy dost dobrá.

To jsem se ale už trochu víc rozepsala, než bych vůbec chtěla. Nicméně to vše a mnohem více vám na stránkách Flowee chci vyprávět. Třeba vám i pomohu předejít zbytečným chybám, které jsem já dělala a za které jsem nesla nejhorší následky… No, na úvod by to bylo zatím vše. Příště začnu s vyprávěním, hezky od začátku mého příběhu!

xoxo C.

foto: Carrie-kirsten.com, zdroj: Carrie Kirsten