Chystáte se do Hamburku? Prozradíme vám, kam se vydat v tomto druhém největším německém městě. Od přístavu až po slavný Reeperbahn nebo rybářský trh. Přinášíme šest nejlepších míst, které by si neměl nechat ujít žádný návštěvník tohoto hanzovního města.

Přístav v Hamburku je třetí největší na světě (po Londýně a New Yorku). Do tohoto 800 let starého přístavu se můžete vydat na prohlídku lodí, projet se po nábřeží, nebo si vychutnat vynikající pokrmy z mořských plodů v restauraci Rive, která nabízí nezapomenutelný výhled. Toužíte po něčem neotřelém? Vydejte se do skutečné ruské ponorky a prozkoumejte přístav i pod povrchem. Nebo využijte bezplatnou dopravu trajektem z Landesbruecken, který vás proveze po okolí.

Reeperbahn – zde se nachází velká koncentrace striptýzových klubů.

Červená Reeperbahn

Nejslavnější ulicí města je Reeperbahn a patří k jedné z největších v Evropě. Najdete ji ve čtvrti St. Pauli. Eklektická směs barů a restaurací spolu se striptýzovými kluby a erotickými muzei, to je Reeperbahn, kde v 60. letech odstartovali svou mezinárodní kariéru Beatles. Náměstí pojmenované po této legendě naleznete na rohu ulice Reeperbahn a Große Freiheit.

Rybí trhy

Čerstvé mořské plody, exotické ovoce, ořechy, jemný porcelán, živá zvířata, koření a čaje z celého světa, to je rybí trh (Fischmarkt), který se řadí k těm nejpopulárnějším. Tři sta let staré tržiště se nachází na volném prostranství hned vedle historické aukční síně. Je otevřeno každou neděli od 5 do 9 hodin, takže si buď budete muset přivstat, nebo vyrazit ihned po probdělé noci.

Nákupní horečka

V Hamburku si přijdou na své především milovníci nakupování. Kromě velkých obchodních center navštivte také Alsterarkaden, které patří k jednomu z nejmalebnějších míst, plnému elegantních značek. Historické arkády inspirované benátskou architekturou vás dovedou až k hamburské radnici (Rathaus).

Hafencity – patří mezi největší městský stavební projekt 21. století v Evropě.

Hafencity – budoucnost města

Nahlédněte do budoucnosti města. Jedná se o jeden z největších městských stavebních projektů 21. století v Evropě. Toto přístavní město se rozroste o 155 hektarů a očekává se, že se počet obyvatel zdvojnásobí. Vzniknou zde tisíce nových bytů, obchodů, restaurací, a dokonce i nová symfonie. Očekává se, že tento ctižádostivý projekt bude dokončen v roce 2025.

Botanická zahrada Planten un Blomen

V centru Hamburku si nenechejte ujít návštěvu známého parku „Planten un Blomen“. Najdete zde botanickou zahradu a největší japonskou zahradu v Evropě. Během letních měsíců si můžete vychutnat koncerty, divadelní představení a festivaly v parku zdarma.

Do Hamburku se dostanete vlakem z Prahy za cca 7 hodin cesty. Je možné také využít autobusy, které vyjíždějí v noci a na místo dorazí brzy ráno.

foto: Profimedia, Shutterstock