Filip a Veronika, zakladatelé konceptu FreshBedýnky.cz

Dali jsme se dohromady, protože jsme zjistili, že nás oba baví podobné věci – vedli jsme alternativní životní styl (vitariánství), takže jsme jedli jen syrové ovoce, zeleninu, ořechy a saláty. Milovali jsme čerstvé a chutné plody přírody, ideálně bez chemie, a v Praze nám chybělo místo, kde bychom je mohli koupit.  A tak jsme zkontaktovali několik ekofarem a začali vozit bedýnky pro sebe a kamarády. Zájem o suroviny byl ale tak velký, že jsme se rozhodli založit firmu a věnovat se projektu naplno.

V té době jsme se znali hodně krátce, bydleli jsme spolu, pracovali spolu a trávili spolu volný čas. Napůl jsme spali v kanceláři, a práce zase bydlela s námi doma. V té době Veronika skládala bedýnky, přijímala zboží, starala se o sortiment. Filip komunikoval s farmami, zákazníky a objednával suroviny. A společně jsme rozváželi. Práce bylo až nad hlavu, ale vlastně jsme si to užívali – tvořili jsme svůj vlastní projekt a dělali práci, kterou jsme chtěli!

Čas plynul, zájem o naše bedýnky rostl a tak se rozrůstal i náš tým. Nejdříve na tři členy, pak na čtyři, pět… a dneska je nás 25!

Dnes jsou z nás, Filipa a Veroniky, partneři jen v podnikání. Víme, že náš vztah měl úžasný plod – naši firmu a to bychom za nic nevyměnili! Nadále jsme si skvělou inspirací a pracovní partnerství si užíváme ještě víc než dřív!

V roce 2013 jsme se spojili s novým parťákem - investorem z řad našich zákazníků. Freshbedýnky se díky tomu posunuly o velký krok dopředu – usídlili jsme se v novém, vysněném skladu, který jsme si přizpůsobili na míru. S naším parťákem sdílíme velkou vizi a tak o nás v budoucnu ještě hodně uslyšíte! :)

V roce 2013 jsme získali titul EY Začínající podnikatel roku. Výhra je příjemným oceněním za skoro 5 let našeho podnikání a potvrzením, že to, co děláme, děláme dobře a má to smysl!

A to se nám potvrdilo i následující rok, kdy jsme se stali nejoblíbenější bioprodejnou roku 2014, v soutěži Svazu ekologických zemědělců PRO-BIO. Moc si toho vážíme a děkujeme! 

Na Freshbedýnkách nejvíce oceňujeme, že se v nich můžeme seberealizovat, práce nám je radostí a tvoříme je přesně tak, jak chceme. A že si můžeme zvolit, s jakými lidmi chceme pracovat – náš tým je ten nejskvělejší pod sluncem! Každý den děkujeme za zkoušky, inspiraci a zážitky, které společně prožíváme, díky kterým rosteme každý zvlášť i jako tým. Jsme zkrátka fantastičtí!

18. 4. 2017
Gourmet

Večeře by měla být lehká, ale přesto výživná. I když se snažíte vyhýbat bílému pečivu, tohle jídlo je tak návykové, že se prostě chuti na něj občas...

4. 4. 2017
Gourmet

Mrkvová polévka patří u nás už dnes spíše k těm známějším, zato fenykl mnoho kuchařů sice zná, ale využívá spíše jen jako bylinku než přísadu do...

27. 3. 2017
Gourmet

Mrazivým zimním večerům sice už pomalu odzvonilo, ale hřejivý pocit polévky v žaludku oceníte v jakoukoliv roční dobu. Klasická cibulačka je velmi...

23. 3. 2017
Gourmet

Ano, inspirace v kuchyni je možná nekonečná, ale říkejte to někomu, kdo musí za plotnou stát každý den. Nebojte se, stačí jen málo a znovu budete za...