Ochrana dýchacích cest byla vždy součástí zdravotnických zařízení a míst, kde docházelo k nadměrnému výskytu prachových částic nebo nebezpečných látek. Od začátku roku 2020, kdy se ve světě objevil virus covid-19, je povinné nošení roušek součástí každodenního života. Rouška by správně měla zakrývat část od kořene nosu a jít až po bradu, aby se docílilo bezpečné ochrany dýchacích cest. Jedná se o účinné zachytávaní kapének. Tato ochranná pomůcka musí být pravidelně vyměňována a v případě použití jednorázových roušek je důležité je ihned po návratu domů vyhodit.

Značně nižší ochranou disponují podomácku ušité roušky, které mohou být vyrobeny takřka z „jakéhokoliv“ materiálu. V tomto případě je rozhodně dobré kupovat ochranné pomůcky od výrobců, kteří na kvalitě rozhodně nešetří. Ať už se jedná o lékárny nebo výrobce, kteří uvádí u výrobků pouze kvalitní materiály.

Roušky jako marketingový tahák

Světle modré chirurgické roušky, které známe ze zdravotnických zařízení, už dávno vyšly z módy. Dnes jsou populární zejména designové roušky s jakýmkoliv potiskem. I z tohoto důvodu se většina firem „pustila“ do výroby ochranných pomůcek, které vypadají opravdu skvěle.

V nabídce Markysport jsou také výměnné filtry do roušek. Zajišťují 81% ochranu před viry. Vyvinuty jsou na Technické univerzitě v Liberci jako dostupná alternativa nanomateriálu.

Mezi výrobce, kteří roušky dotáhli k dokonalosti, patří společnost Markysport. V nabídce firemních roušek najdete nanoroušky s potiskem, roušky s potiskem Profi, roušky s potiskem Standard, multifunkční šátky s potiskem a výměnné filtry do roušek. Samozřejmostí je také výroba roušek s vlastním potiskem.

NANO roušky s potiskem

NANO roušky od Markysport jsou dodávány v různých barevných provedeních. Nanorouška velmi dobře a pohodlně zakrývá všechny dýchací cesty.


Kromě toho jsou tyto roušky dvouvrstvé, antibakteriální a opakovaně použitelné.

Roušky s potiskem Profi

Profi roušky jsou vyráběny v celé řadě různých provedení. Stejně jako NANO roušky jsou i Profi tvarované tak, aby skvěle padly. Jsou také dvouvrstvé, příjemné a mohou se prát na 60 stupňů.

Roušky s potiskem Standard

Jednovrstvé roušky Standard kombinují barevné provedení s různými nápisy a logy. Jsou skvěle tvarované tak, aby ochránily všechny dýchací cesty. Nabízí lehké provedení a možnost praní na 60 stupňů.

Multifunkční šátky s potiskem

Multifunkční šátky jsou využitelné jako bandana šátek, čelenka, maska, čepice nebo nákrčník. Jedná se o dobrou alternativu roušky. Vytvořena je z multifunkčního vlákna a výrobce nabízí širokou škálu různých barev. Možnost praní na 60 stupňů.

Výměnný filtr do roušky

V nabídce Markysport jsou také výměnné filtry do roušek. Zajišťují 81% ochranu před viry. Vyvinuty jsou na Technické univerzitě v Liberci jako dostupná alternativa nanomateriálu. Jsou jednorázové a tvarované podle roušek výrobce Markysport.

Roušky s vlastním potiskem

V případě požadavku na zcela vlastní motiv roušek je to velmi jednoduché. Stačí vyplnit poptávkový formulář nebo společnost kontaktovat mailem. Zdarma vám vytvoří grafický návrh a po jeho schválení jdou roušky do výroby. Výhodou je, že fantazii se meze nekladou.

Související…

Ze světa bizarních roušek: Od vuittonky přes vetřelce až po vulvu, nejlépe i s vůní
Klára Kutilová

foto: Markysport, zdroj: Markysport