Modely aut, modely letadel a vojenské techniky přitáhnou v různém věku každého člena mužského pokolení. Někdo má zálibu v tom dávat věci dohromady neboli kompletovat s jasným cílem. Někdo má zálibu v rychlých autech a kamionech nebo třeba v historii. Kdo má veškerou vojenskou techniku, letadla a k tomu figurky například z II. světové války, může s dostupnými knihami, kde jsou všechna historická fakta uvedena, tvořit rekonstrukce bitev, které byly reálně vedeny a kterých byly tyto bojové stroje účastny. Zkrátka kluk, který nemá zálibu alespoň v jednom z výše uvedených, není kluk, ale holka, i když nemusí být šikovný na ruce, aby zvládl skládat plastikové modýlky.

Čas, kdy byste měli začít rozpoznávat, že váš syn je šikovný a zručný a zároveň v tom má zálibu, je různý. Někdo může rozebírat hračky na prvočástice už od malička, jiného to chytne až na základní škole po návštěvě u kamaráda. Když ale uvidíte u svého malého syna, že se zájmem zkoumá „vnitřky věcí“ a s neuvěřitelnou trpělivostí je zase dává dohromady, je to jasné...

Koupí takového auta položíte základy jeho budoucímu koníčku, protože pro zapáleného modeláře jsou těžší a těžší modely výzvou.

Pak mu kupte model auta k sešroubování, který je takovým úvodem do světa modelů. Nemusíte mít strach, že se zraní šroubovákem, ten je u plastových skládacích modelů vždy součástí. Případně mu můžete pořídit i vlastní výbavu. Podívejte se na web chytryvyber.cz, kde zjistíte, co by nemělo chybět žádnému šikulovi.

Koupí takového auta položíte základy jeho budoucímu koníčku, protože pro zapáleného modeláře jsou těžší a těžší modely výzvou a navíc, jak bylo řečeno výše v článku, koníček modelářství se většinou snoubí s dalším koníčkem, proto je to oř na celý život.

Související…

Narodí se vám holka, nebo kluk? Zásadní je i to, kolik má otec bratrů, nebo sester
Kateřina Hájková

foto: Plastikové modely, zdroj: Plastikové modely