Chcete pořídit krásný dárek a bojíte se, že špatně vyberete? V takovém případě se vyplatí vsadit na osvědčené a populární značky dámských parfémů. Mohou představovat také výbornou inspiraci pro pořízení nového parfému přímo pro vás, když přemýšlíte, který si vybrat. V článku najdete několik tipů a doporučení, jak si co nejlépe poradit s volbou perfektního parfému.

Dvě osvědčené parfémové klasiky

Občas se povede vytvořit parfém, který se stane skutečným oblíbencem. Výborným příkladem je například dámský parfém Boucheron Quatre. Tato krásná, živá a přitom velmi elegantní vůně má dřevité, ovocné i květinové tóny. Je tak velká šance, že se zalíbí případné obdarované.

Pro větší jistotu, že je váš výběr vůně správný, mohou pomoci i recenze. V nich se dozvíte, jestli vůně vydrží dlouho, nebo po pár hodinách vyprchá.

Další oblíbenou klasikou mezi dámskými vůněmi je Dolce Gabbana Light Blue, která představuje i díky známé značce jistotu kvality. Druhem se řadí mezi ovocné a květinové vůně a díky své svěžesti a lehkosti se výborně hodí hlavně do letních měsíců. Lehce smyslné tóny vůně totiž navozují atmosféru krásné dovolené někde u přímořské lokality.

Čtěte popisky u produktů

S výběrem krásně vonícího parfému pomohou i dobře sepsané popisky u jednotlivých produktů. Pokud máte svou oblíbenou vůni, mohou vám její parametry a hlavní aromatické složky pomoci s výběrem nového parfému.

Někdo totiž dává přednost květinovým vůním, kdežto jiní lidé vyhledávají spíše více kořeněné vůně. Prvním kritériem výběru by tak mohl být právě druh vybrané vůně. V bližším popisu se dozvíte hlavní použité složky.

S výběrem mohou pomoci recenze

Pro větší jistotu, že je váš výběr vůně správný, mohou pomoci i recenze. V nich se dozvíte, jestli vůně vydrží dlouho, nebo po pár hodinách vyprchá. V rámci hodnocení také vyniknou skutečně kvalitní produkty, které se vyplatí koupit, a máte u nich velkou jistotu, že nesáhnete vedle.

Související…

Parfumérka Kateřina Nováková: Přírodní voňavky škodí víc než syntetika
Klára Ponczová