Na trhu najdeme spoustu druhů dámských parek a my se vám na následujících řádcích pokusíme nastínit, které modely budou tuto sezónu to pravé ořechové. Proto čtěte a inspirujte se s námi!

Podle jakých kritérií vybírat letos trendy parku?

Dámská zimní a podzimní parka bude hitem letošní sezóny. Na trhu najdeme mnoho modelů těchto svršků. Jedno by však měly mít všechny parky společné. Dámské parky musí mít perfektně zarovnané švy a měly by být oděruodolné. Dobré bude i to, když bude vaše parka větruvzdorná a bude-li disponovat kvalitní podšívkou. Dámské parky jsou ženám k mání v syntetickém i v přírodním provedení. Ženy a slečny si oblíbily především stylové parky z přírodních látek. A není se vůbec čemu divit. Parky pro dámy z přírodních materiálů jsou nejen vysoce módní a pohodlné na nošení, ale dále jsou i příjemné na dotek a udržitelné. Udržitelný způsob života není cizí velkým módním výrobců, určitě je tak z čeho vybírat. Zajímat by vám mohla některá parka na MODIVO. Tady je to sázka na jistotu, kvalita a nadčasový design jsou zde zaručené.

S čím v letošní sezóně nejlépe kombinovat módní dámskou parku?

Dámskou parku mohou slečny a ženy sladit s nejrůznějším druhem oblečení. V kurzu budou zejména kalhoty s rozšířenou nohavicí. Zvonové kalhoty se totiž do módy cyklicky vrací a právě teď je čas na to, abychom je vytáhli na světlo světa.


K módní dámské parce můžete nosit i sportovní legíny nebo cargo kalhoty s praktickými kapsami. Vsadíte-li na kalhoty se zúženou nohavicí, vyberte k nim alespoň vysoký pas. V kurzu budou k parkám pro ženy také tzv. mom džíny. I ty se po letech vrací na módní scénu. Dámské parky mohou ženy kombinovat i s šaty a se sukněmi. Pro letošek budou v módě trapézové a plisované sukně s vyšším pasem. Zaměříme-li se na šaty, budou in ty pletené nebo kousky s rafinovanými průstřihy. Ty se mohou objevit nejen v dekoltu, ale také na bocích či v oblasti šíje. Jak se v módě říká, fantazii se meze nekladou. Jako obuv se pak k parce hodí polokozačky nebo kožené dámské kozačky se šněrováním. Volit můžete hladkou kůži, ale také broušený model obuvi. Kožené boty a módní doplňky by měly v outfitu se stylovou parkou dokonale ladit. A to nejen barvou, ale i strukturou. Hladké patří k hladkému a strukturované zase k strukturovanému. Tím se outfit sjednotí a bude působit sourodým dojmem. Vhodné jsou k parce i dámské sněhule. V těch se blýsknete za mrazivého počasí.

Jaké barvy, vzory a motivy na dámských parkách budou letos v kurzu?

V letošní sezóně budou in dámské parky v přírodních a v pastelových barevných tónech. Zelená, tmavě modrá i oříšková dámská parka tak bude letos dobrou volbou. Vsadit můžete i na černou nebo na bílou klasiku. Tady jde o barvy univerzální, které jsou elegantní a z módy nevychází. Černá nebo bílá dámská parka pak hravě zapadne i do tzv. celobílého outfitu. Letos bude populární i bordó parka nebo parka s třpytivými prvky. Ty pak můžete snadno sladit i se svými lesklými doplňky či se šperky.

Související…

Pomohou alternativní zdroje slonoviny se záchranou slonů?
Kateřina Hájková

foto: Modivo, zdroj: Modivo