Zimní sezóna 2022/2023 je tady. Jaké styly a barvy budou v následujících měsících nejoblíbenější? Které trendy už známe z minulých sezón a čím nás překvapí?  V sezóně podzim-zima 2022/2023 lze očekávat konsolidaci současných trendů. Návrháři letos odvážně kombinují klasiku se současným designem, inspiraci hledají v 70., 80. a 90. letech. Přichází módní návrat do minulosti a reinterpretace známých trendů, což může být pro mnohé velkým překvapením.

Přestože v následujících měsících nebude nouze o nadčasovou klasiku, nejmódnější boty na podzim a zimu budou vysoké a masivní. Designéři v nich chtěli cítit ducha minulých desetiletí. Jedním z trendů, který známe z minulých sezón, budou tlusté podrážky a hluboké drážky. Kvalitní plast funguje skvěle i v náročném terénu. Díky tomu je extrémně univerzální.

Masivní podrážka skvěle kontrastuje s typicky ženskými prvky oblečení, jako jsou šaty v boho stylu nebo vzdušné sukně s orientálními vzory. Toto je nabídka pro ženy, které mají rády neokoukané kombinace. Trendy budou i nadále Converse boty různých barev a střihů.

Kozačky a kotníkové boty z módy jen tak nevyjdou

Samozřejmě nesmíme zapomenout na klasické kozačky a kotníkové boty, které jen tak z módy nevyjdou. Kotníkové boty na Answear.cz najdete v kolekcích mnoha značek.

zdroj: Answear


Dámské zimní boty ale nejsou jen kozačky a kotníkové boty s tlustou podrážkou. Jsou to také zateplené sneakersy, které už několik sezón triumfují. Letos můžete vidět v ulicích největších světových metropolí nejčastěji boty ve stylu 90. letech a ze začátku 21. století, tedy masivní sportovní boty inspirované pracovní obuví. Například boty se silnou podrážkou a kovovým leskem si oblíbili módní návrháři a trendsetteři. Je to moderní, lehce kosmická variace na klasické chelsea botky. V této oblasti se nemusíte bát experimentovat. Právě naopak.

Dámské zimní boty jsou především kozačky, holínky, workery a sněhule. Jedním z největších hitů sezóny podzim-zima 2022/2023 jsou ponožkové boty, tedy modely se svrškem připomínajícím punčochové kalhoty nebo dlouhou ponožku. Díky tomu, že těsně přiléhají k lýtku, vytvářejí iluzi druhé kůže. Jsou vhodné nejen pro majitele dlouhých a štíhlých nohou. Ponožkové kozačky lze kombinovat s elegantními i ležérními stylizacemi. Kozačky nad kolena s textilním svrškem jsou bezpochyby hitem sezóny podzim-zima 2022/2023. Ponožkové kozačky jsou ležérní alternativou klasických kožených kozaček. Tyto boty se díky gumičce snadno nazouvají i vyzouvají. Textilní svršek perfektně sedí na noze. Jedná se o model, který dokonale zeštíhluje lýtka. Vybrat si je můžete rovněž na Answear.cz.

foto: Answear, zdroj: Answear