Tomu odpovídá i rostoucí počet míst, která jsou pro glamping připravena. Snadno si můžete vybrat přesně takové, které vám zajistí dokonalou kombinaci odpočinku a aktivní zábavy.

Jak může vypadat glamping?

Víkend strávený v mongolské jurtě umístěné uprostřed rozkvetlého ovocného sadu? Nebo snad luxusní mobilheim přímo v sousedství přírodního včelařství? Případně můžete vyzkoušet glamping přímo v areálu safari parku, doslova na dosah mnoha afrických zvířat. To jsou jenom dva příklady toho, jak může vypadat glampingový pobyt.


Nejobvyklejší jsou víkendové glampingové pobyty, ale záleží pouze na konkrétním místě. Některá z nich umožňují i dlouhé prázdninové pobyty, na kterých můžete opravdu zrelaxovat. Glamping v České republice obvykle řadíme mezi zážitkové pobyty. Na místě se tedy můžete těšit nejen na ubytování, ale mnohdy i na doprovodný program.

Rostoucí obliba glampingu tak zapadá do trendu, který můžeme pozorovat kolem zážitkových pobytů obecně. Po dlouhém období pandemie a lockdownů si lidé i navzdory krizi chtějí užívat života a zkoušet nové věci.

Dovolená netradičně - wellness i zvířata na farmě

Výběr zážitkových pobytů je opravdu široký. Ať už chcete vyrazit na víkendový pobyt nebo na delší dovolenou, možnosti jsou téměř neomezené. Pokud nechcete nic organizovat na vlastní pěst, ideální pro vás bude obrátit se na společnost, která nabízí hotové zážitkové pobyty. Stačí si jen vybrat, zamluvit termín a jet.


Stále velmi populární jsou wellness a relaxační pobyty, spojené s návštěvou nejrůznějších druhů lázní či jiných léčivých procedur. Evropské lázně se po pandemii často potýkají s nedostatkem zahraničních hostů, a proto nabízejí zajímavé ceny i program.

Další velmi oblíbený typ zážitkového pobytu vás zavede do historického zámku či hradu. Můžete tak strávit noc přímo v komnatě zámeckého pána, a spojit celou návštěvu s kvalitním jídlem a pitím, kterého je na podobných místech vždy dostatek.

Pokud hledáte pobyt pro celou rodinu, jistě se vám zalíbí speciální pobyty s programem určeným i pro ty nejmenší děti. Mají-li vaše děti v oblibě zvířátka, mohou se s nimi podrobně seznámit na pobytu v zoo, na farmě nebo na ranči. Zde se pod vedením instruktorů naučí se zvířaty zacházet a zažijí spoustu zábavy.

foto: Esennce, zdroj: Esennce