Dámské boty najdeme v elegantním i v sportovním provedení. V kolekcích obuvnických značek se setkáme i s kousky, které jsou tzv. univerzální. Ty se pak hodí do společenských i do sportovně laděných outfitů. Vkusné modely obuvi můžete vybírat např. i v kamenných prodejnách CCC. Na následujících řádcích se zaměříme na 3 modely dámské obuvi, které zkrátka musíte mít i vy! 

Sneakersy

Dámské sneakersy jsou velmi pohodlné boty, které vynikají dobře odpruženou podrážkou. Ta zvládá vhodně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Vyznačují se tedy tichým nášlapem a kvalitní kousky musí mít i prodyšný svršek. Sneakersy pro ženy jsou k mání v různých barevných kombinacích.

zdroj: CCC


Letos zkuste vsadit na přírodní barvy. Pohodlné kecky se hodí nejen ke kalhotám, ale i k šatům a k sukním. Zkuste vsadit na ty trapézové a plisované s vysokým pasem.      

Sandály

Sandály mohou mít sportovní i elegantní verzi. K šatům a k sukním oceníte sandály na podpatcích. K funkčnímu oblečení pak můžete volit stylové kousky s praktickým polstrováním. Díky polstrování vás totiž nebudou trápit oděrky na vašich chodidlech. A to ani po náročnější procházce. Sportovní modely pak vybírejte s uzavřenou špičkou. Ta vás ochrání před nepříjemným naražením palce. Módní sandály najdete např. i na stránkách ověřeného e-shopu CCC.      

Polokozačky

Polokozačky pro ženy jsou obuv, která se nosí v každém ročním období. V teplejších měsících vedou zejména polokozačky z broušené kůže. V chladných měsících pak oceníte kousky z hladké kůže. Kožené modely kozaček jsou velmi módní a odolné. Vydrží vám tak sloužit déle než jednu sezónu. Tedy za předpokladu, že o ně budete dobře pečovat. K polokozačkám si tak pořiďte i kvalitní impregnaci, ochranný krém v neutrální barvě a čistící pěnu, pastu nebo gel. K semišovým botám pak vybírejte speciální čistící gumu.     

Jaké vzory, barvy a materiály obuvi pro ženy budou letos in?

V letošní sezóně budou v kurzu především přírodní a pastelové odstíny barev. Oříškové, pistáciové a krémové boty pro ženy tak budou dobrou volbou. Vyhýbat se pak nemusíte ani černé nebo bílé klasice. Černá a bílá jsou barvy univerzální a elegantní, které z módy nevychází. Dobře se tak ladí i s pestrobarevnými oděvy nebo s výraznými módními doplňky. Volit k nim pak můžete i oděvy se vzory a s motivy.

zdroj: CCC


V letošní sezóně budou in ty květinové a zvířecí. Nebojte se experimentovat! Ženy pak boty v černém nebo v bílém provedení s oblibou zařazují do svých kapsulových šatníků. Obuv pro ženy v černé a v bílé barvě je k mání i na oblíbeném e-shopu CCC. Zaměříme-li se na materiály, zkuste vsadit na ty přírodní. Mají totiž mnoho výhod. Jsou nejen módní, ale i odolné a v neposlední řadě i tzv. udržitelné. Udržitelný způsob života již propagují ty největší módní světové značky. Je tak z čeho vybírat.  

Související…

Pracujete jen proto, abyste si přišli důležití? Pak jste toxicky produktivní
Kateřina Hájková

foto: CCC, zdroj: CCC