Velká cena Belgie – 28. Srpna 2022, Circuit de Spa-Francorchamps, Spa, Emoce a sázení na sport

Seriál Formule 1 pokračuje na konci srpna Velkou cenou Belgie ve Spa-Francorchamps. Pro návštěvu hovoří celkem 3 důvody: jednak Belgie není zase tak daleko a ke konci léta by mohlo jít o příjemný výlet. Druhým důvodem je možnost vidět šampiona minulé sezóny a horkého favorita závodu i celého letošního seriálu, Maxe Verstappena. Fanoušci Formule 1, kteří se věnují sázení na sport, vědí o čem je řeč, protože momentální kurz na Verstappenovo vítězství k 11. srpnu 2022 činí 1,93,  přičemž druhé největší šance bookmakeři přisuzují Charlesi Lecrecovi (3,90). Bývalý suverén okruhů,ale v posledních letech skomírající Lewis Hamilton má kurz 6,60. Zdá se, že je dopředu rozhodnuto, ale otázka, je jak se belgicko-nizozemský pilot vyrovná s tlakem domácího prostředí.

zdroj: Pixnio


A třetí důvod, proč vyrazit na Velkou cenu Belgie? Jak je všeobecně známo, existuje velká šance, že cirkus F1 bude na belgické půdě působit naposledy. Jak víme, v oběhu jsou dva potenciální kalendáře na rok 2023. Francouzsky mluvící média hovořila se zdrojem, který oba kalendáře sám viděl. Na prvním – nejpravděpodobnějším – chybí Belgie. Místo toho jsou v něm zařazeny Velké ceny v Las Vegas a Jihoafrické republice, Kataru a Číně.

Druhá verze Spa-Francorchamps obsahuje, ale chybí v ní Čína. Kvůli pandemii koronaviru stále není jisté, zda budou Číňané schopni závod v roce 2023 uspořádat. Pokud se jim to opět nepodaří, bude volné místo přiděleno Belgii. V tom případě se světla v Ardenách rozsvítí pravděpodobně 10. září 2023.

Veletrh užitkových vozidel IAA Show – 20.–25. září 2022, Hannover, Německo

Přestože více fanoušků a příznivců si najdou veletrhy a výstavy zaměřené na osobní automobily a případně motocykly, i sektor užitkových vozů si jistě zaslouží pozornost. Užitkové vozy přitom neznamenají pouze obří tahače a vymazlené dodávky se spoustu vychytaných technologí, které ulehčují každodenní práci.

Veletrh v Hannoveru je jedna z nejdůležitějších přehlídek automobilového odvětví. K vidění budou užitkové vozy, autobusy, nákladní vozidla nebo přívěsy, ale na své si přijdou také odborníci na logistiku a vybavení garáží. Vystavovat své produkty se chystá více než 1 700 výrobců a dodavatelů ze 40 zemí světa. V minulých letech na tuto akci každoročně přišlo více než 240 000 návštěvníků.

Na výstavišti v nádherném německém městě se tak odehraje nejdůležitější evropská událost v oblasti nákladní automobilové dopravy a užitkových vozidel. Návštěvníci se také mohou těšit na spoustu inovativních řešení, která mají pomoci snižovat emise a nebudou ani samořiditelná vozidla a také vozidla s alternativním pohonem. Pokud plánujete návštěvu, nezapomeňte si s předstihem zajistit ubytování, protože Hannover bývá v tuto dobu skutečně nabitý.

Prague Car Festival 2022 – 29.–31. Října – Praha-Letňany

Mezi výčtem nemůže chybět ani největší automobilová a motocyklová akce ve střední a východní Evropě, která se jako každý rok chystá odehrát v pražských Letňanech. Na sklonku měsíce října se na ploše více než 30 000 m2 představí neuvěřitelné množství jedinečných dvoustopých i jednostopých vozidel. Půjde o zajímavé historické stroje, sportovní vozidla a také upravené vozy.

zdroj: pxhere


Příznivci historie motorismu se mohou těšit na originální expozici vývoje automobilů a motocyklů z doby před 2. světovou válkou až po dnešek. Chybět nebudou ani doprovodné akce v podobě tuningové expozice BSR Tuning Expo, výstavy závodních vozidel Eset Cup Racing Expo a přehlídka historických automobilů a motocyklů Glasurit Classic Expo.

Tuningová přehlídka BSR Tuning Expo slibuje ukázku více než 500 originálně upravených vozidel, z nichž hlavní slovo budou mít sportovní vozy a auta z USA. Eset Cup Racing Expo kromě výstavy závodní techniky přinese také možnost setkání a besed s více než 150 kapacitami z oblasti automobilových i motocyklových závodů. A na historickém Glasurit Classic Expo se zase můžete těšit na dražby historických vozidel či promítání tematických filmů.

Související…

Čtvrtek Zdeňka Strnada: Když říkáme pandemie obezity, není to nenávist k tlustým
Zdeněk Strnad

foto: Shutterstock, Pixnio, pxhere, zdroj: Betano