Šampon na vlasy v lahvičce je klasika a v podstatě není vyloženě nikdo, komu by tato forma ze zdravotních důvodů nevyhovovala. Pokud někdo zvolí tuhou variaci, je to spíše z praktických důvodů: zatoužíte po změně nanášení, nebo si ho třeba chcete vzít na dovolenou. Tuhý šampon na vlasy je skladnější, jeho užití je rychlejší a vydrží déle než klasická lahvička. A také šetří životní prostředí, protože není použito tolik plastu. Proto když hledáte tuhý šampon, většinou jej vyrábí společnosti, jimž záleží na životním prostředí.

Tuhý šampon Foamie Shake Your Coconuts (zdroj: Notino)


Jednou z nich je i Foamie. V nabídce najdete vlasovou i tělovou péči, která je produkována bez plastů, čímž je šetrná k životnímu prostředí. Foamie si zakládá na ohleduplnosti k přírodě a zvířatům, ve složení naleznete jen ekologické složky. Mýdla jsou veganská, tudíž se hodí i pro ty, kteří mají citlivou kůži. I když se jedná o přírodní složky, jsou velmi účinné, vlasy i kůži vyčistí, krásně voní a můžete si dopřát spoustu variací. Skvělý je například tuhý šampon Foamie Shake Your Coconuts, který zanechá vlasy jemné, Aloe You Vera Much zase usnadňuje rozčesávání.

Známá je i značka Nature Box, ta nabízí Avocado Oil tuhý šampon. Je skvělý v boji proti roztřepeným konečkům. Navíc obsahuje 100% za studena lisovaný avokádový olej, který je nadopovaný cennými vitaminy a antioxidanty. Zkuste i vy tuhý šampon. Jeho nanášení je praktické, rychlé a i přes svoji jinou konzistenci vytváří bohatou pěnu a účinně čistí pokožku hlavy, myje vlasy a dává jim lesk, sílu a krásu.

foto: Deposit Photos, Notino, zdroj: Notino